У Бердянську споживання газу обмежено на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бердянську споживання газу обмежено на 30%

Енергетика
334
У Бердянську (Запорізька обл.) споживання газу з 8 січня обмежене на 30%, повідомив мер Бердянська Євген Шаповалов на прес-конференції в п'ятницю.
За його словами, курортне місто донедавна забезпечувалося газом по двох напрямках - російським газом через Таганрог і Маріуполь і з підземних сховищ України - через Донецьк.
"У зв'язку з тим, що 7 січня Росія повністю перекрила подачу газу в Україну, місто одержує газ сьогодні тільки зі сховищ через Донецьк", - сказав Шаповалов.
У цей час тиск газу в магістральному газопроводі до Бердянська становить 14,6 кг/см кв. Раніше тиск становив 17,3 кг/см кв. Для того, щоб міські котельні працювали в нормальному режимі, необхідний тиск не менше 1,2 кг/см кв. Зараз такий тиск підтримується.
Як повідомив під час прес-конференції голова ЗАТ "Бердянське підприємство теплових мереж" Микола Омельченко, у місті два великі споживачі газу - тепломережа та населення. На роботу тепломережі в цей час скарг немає.
За словами Омельченка, підприємство намагається втримати теплопостачання міста в межах норми, щоб не залишити без тепла дитячі сади, лікарні і житловий фонд. Поки тиск у магістральному газопроводі продовжує падати щогодини приблизно на 0,2 кг/см кв, але до вечора його обіцяють стабілізувати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас