Німеччина частково націоналізує один з найбільших банків країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина частково націоналізує один з найбільших банків країни

Фондовий ринок
576
Commerzbank, другий за розміром банк у Німеччині, буде частково націоналізований.
Про це стало відомо після того, як уряд країни оголосив про викуп блок-пакета (25 відсотків плюс одна акція) цінних паперів Commerzbank, передає AFP.
Замість акцій банк одержить близько 10 мільярдів євро капіталу від німецького стабілізаційного фонду SoFFin.
Раніше німецькі газети з посиланням на свої джерела писали, що кошти знадобляться Commerzbank для завершення угоди з придбання Dresdner Bank, що буде закрита в найближчі дні. Про це повідомляє Reuters. У вересні 2008 року Commerzbank погодився викупити цей актив у страхової групи Allianz за 9,8 мільярда євро, однак потім стало відомо, що фінансова організація заплатить усього 5,1 мільярда євро.
Відразу після появи чуток про те, що Commerzbank необхідні додаткові 10 мільярдів євро, акції банку стали дешевшати. До середини торговельної сесії 8 січня вони опустилися на 17 відсотків, відзначає Bloomberg.
Цікаво, що Commerzbank заявив про поглинання Dresdner Bank у той час, як останній визнав, що значно постраждав від світової іпотечної кризи. Однак часткова націоналізація Commerzbank свідчить про те, що і ця фінансова організація не змогла вийти із кризи з мінімальними втратами.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас