НБУ попереджає банки про намір надавати рефінансування в 2009 лише після погодження з Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ попереджає банки про намір надавати рефінансування в 2009 лише після погодження з Кабміном

Валюта
875
Національний банк попереджає банки про намір надавати кредити рефінансування в 2009 році лише після погодження з Кабінетом Міністрів.
Про це сказано в листі НБУ №14-011/27-75 від 5 січня.
Відповідна норма, як підкреслює НБУ, передбачена в законі "Про державний бюджет на 2009 рік".
"Національний банк буде здійснювати підтримку ліквідності банків через систему рефінансування після погодження з Кабінетом Міністрів порядку рефінансування комерційних банків на період фінансово-економічної кризи у відповідності зі статтею 86 закону "Про державний бюджет на 2009 рік", про що вам буде повідомлено додатково", - сказано в листі.
Раніше Президент Віктор Ющенко звернувся з поданням до Конституційного Суду щодо перевірки конституционности статті 86 закону про держбюджет на 2009 рік, відповідно до якої Національний банк повинен погоджувати в 2009 році політику рефінансування з Кабінетом Міністрів.
Як повідомляло агентство, прийнявши закон про держбюджет на 2009 рік, Верховна Рада зобов'язала НБУ погоджувати політику рефінансування з Кабміном.
У статті 86 держбюджету сказано, що у зв'язку з фінансово-економічною кризою й з метою врегулювання ситуації на грошово-кредитному й валютному ринках, рефінансування комерційних банків здійснюється в порядку, затвердженому НБУ разом з Кабміном.
Відповідно до зазначеної статті закону про держбюджет, також припиняється дія частини першої статті 42 закону "Про Національний банк", яка передбачає, що політика рефінансування визначається Нацбанком самостійно.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас