Топ-менеджери глобального автопрому очікують нових банкрутств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери глобального автопрому очікують нових банкрутств

Казна та Політика
863
За результатами щорічного опитування, що проводить аудиторська компанія KPMG LLP, більше трьох чвертей топ-менеджерів автопрому очікують нових банкрутств у своїй галузі, повідомляє CNNMoney.com.
Опитування, у якому брали участь 200 топ-менеджерів автомобілебудівних компаній та їхніх постачальників у різних країнах світу, показало, що 77% очікують нових банкрутств, у порівнянні з 36% рік тому.
Опитування проводилося до того, як американський уряд запропонував антикризові позики компаніям General Motors та Chrysler LLC, що дозволило їм не оголошувати себе банкрутами. Уряди інших країн у цей час розглядають можливості надати допомогу своїм автомобілебудівникам.
Під час опитування 46% менеджерів заявили, що перспективи прибутку для галузі в цілому будуть нестабільними протягом п'яти найближчих років, а ще 24% вважають, що зниження прибутку продовжиться. Лише 15% учасників опитування очікують збільшення прибутків.
Більше 60% респондентів прогнозують, що GM, Ford Motor і Chrysler у найближчі роки продовжать втрачати свою частку глобального ринку. Приблизно стільки ж учасників опитування вважають, що ринкова частка Toyota Motor, Hyundai/Kia, Honda Motor і Volkswagen буде збільшуватися. Крім того, близько 80% заявили, що, на їхню думку, китайські та індійські автомобілебудівники збільшать свою частку ринку.
Однак топ-менеджери не списують із рахунків американський автопром. Відповідаючи на запитання, чи згодні вони з тим, що зусилля зі реструктуризації галузі в США можуть виявитися успішними, 50% відповіли ствердно. Однак рік тому такий варіант відповіді вибрали 58% респондентів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас