ВР прогнозує втрату 6 млрд. дол. прибутку в четвертому кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР прогнозує втрату 6 млрд. дол. прибутку в четвертому кварталі

Енергетика
1003
Падіння цін на нафту обернеться для BP втратою приблизно $6 млрд. доподаткового прибутку в четвертому кварталі в порівнянні із третім кварталом, повідомляє Financial Times.
Акції BP різко впали в ціні після зустрічі представників компанії з аналітиками, де компанія розповіла про свої прогнози, що стосуються результатів четвертого кварталу, які будуть опубліковані 3 лютого.
На прогнозах насамперед відбилося падіння цін. У четвертому кварталі середня ціна нафти марки Brent склала $55,48 за барель у порівнянні з $115,09 за барель у третьому кварталі.
Однак у цей час увага аналітиків зосереджена на тому, як вплине на прибутки і фінансові потоки компанії тривалий період, у який нафта буде коштувати менше $50 за барель.
За оцінками BP, при ціні нафти нижче $60 доларів за барель вона зіткнеться із проблемами з виплатою дивідендів і капіталовкладеннями, і їй доведеться брати позики, якщо витрати залишаться на нинішньому рівні. Генеральний директор компанії Тоні Хейуорд заявив, що, за його прогнозами, витрати знизяться, завдяки загальному остиганню галузі, що послабить дефіцит устаткування, і політиці компанії, направленій на зниження витрат.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас