Через нестачу газу у Словаччині закрились автозаводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через нестачу газу у Словаччині закрились автозаводи

Енергетика
768
Автомобільні заводи компанії Kia і французької групи PSA Peugeot Citroen, розташовані в Словаччині, були змушені зупинити виробництво через дефіцит газу, що утворився внаслідок "газового конфлікту" між Росією та Україною.
7 січня Росія повністю припинила постачання газу через Україну європейським споживачам до з'ясування всіх спірних питань.
У результаті, газові компанії в Словаччині призупинили постачання газу тим підприємствам, які витрачають більше 60 тисяч кубометрів палива на день. Серед потерпілих - заводи Kia і PSA, які є шостим і сьомим за розміром індустріальними підприємствами в цій країні. "Ми змушені призупинити роботу заводу в четвер та у п'ятницю, - заявив представник Kia Motors. - Сподіваємося, що зможемо відновити виробництво в понеділок, якщо газ знову почне надходити на підприємство", передає Lenta.ru.
Представники концерну Volkswagen, що володіє найбільшим індустріальним підприємством у країні (автозаводом, на якому випускають машини марок VW та Audi), коментувати сформовану ситуацію відмовилися.
Kia випускає в Словаччині все сімейство cee'd, а PSA Peugeot Citroen разом з Toyota збирають у цій країні мікролітражки Peugeot 107, Citroen C1 і Toyota Aygo. Потужність французького підприємства становить близько 300 тисяч машин на рік.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас