У МінНС стурбовані ситуацією з погіршенням опалення в столиці і масовому використанні електрообігрівачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МінНС стурбовані ситуацією з погіршенням опалення в столиці і масовому використанні електрообігрівачів

Енергетика
1274
Головне управління МінНС України в Києві вкрай стурбовано положенням справ на об'єктах акціонерної компанії "Київенерго", повідомляє прес-служба Головного управління МінНС України в столиці в четвер.
За її даним, в останні два дні значно скоротилися поставки природного газу на ТЕЦ-5 і ТЕЭЦ-6. Через майже дворазове зниження тиску газу на цих об'єктах "Київенерго" змушене перейти на використання аварійного запасу мазуту для їх роботи. Такі заходи дозволять утримати тільки мінімальний рівень опалення для жителів столиці та зберегти від руйнування обладнання ТЕЦ. Однак і мазуту вистачить тільки на кілька діб.
У декількох районах столиці у квартирах киян уже відчувається істотне похолодання. Якщо ситуація не зміниться, кияни почнуть масово використати електрообігрівачі.
Пожежно-рятувальна служба Києва звертає увагу громадян на те, що в таких умовах можливо істотне збільшення кількості пожеж. Основними їх винуватцями стають найчастіше саморобні обігрівачі або низька якість, що не мають сертифіката.
Масове одночасне використання електроприладів може призвести до значних перевантажень, відповідно - до масових пошкодження електричних мереж і пожеж через замикання електропроводки. Нерідко фіксувалися випадки, коли через відсутність у будинках електропостачання пожежі траплялися через залишені без догляду запалених свіч, несправність камінів і печей.
У зв'язку із цим Головне управління МінНС України в Києві закликає бути особливо обережними при користуванні електрообігрівачами, тепловентиляторами та опалювальними печами.
Столичне управління МінНС вказує на необхідність суворого дотримання правил безпеки при користуванні електричними обігрівачами: перевіряти справність електропроводки, щитків, розеток і штепсельних вилок приладів, не користуватися саморобними та арсенович виготовленими електрообігрівачами.
Варто уникати перевантажень електромережі шляхом одночасного включення декількох споживачів. При обігріві приміщень печами варто перевірити, не з'явилися в них тріщини або щілини.
Крім того, не слід залишати включеними обігрівачі на ніч і дозволяти дітям стежити за ними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас