Через газовий конфлікт Росії та України в ЄС зупиняються підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через газовий конфлікт Росії та України в ЄС зупиняються підприємства

Енергетика
2050
Недостача російського газу призвела до перебоїв у роботі великих підприємств у державах Європейського союзу. Керівництво автозаводу компанії Suzuki в Угорщині 7 січня оголосило про зупинку виробництва у зв'язку з відсутністю газу.
Як передає "Інтерфакс", опалення аеропорту Будапешта в середу було переведено з газу на мазут. У Болгарії припинена переробка природного газу на хімічних підприємствах.
Офіційний представник європейського комісара з енергетики Ферран Таррадельяс Еспуні назвав ситуацію з поставками газу "важкою кризою". Єврокомісія і ЄС закликають Україну та "Газпром" якнайшвидше сісти за стіл переговорів і укласти нову торговельну угоду, заявив Еспуні в ефірі Бі-Бі-Сі. "Неприпустима сформована ситуація, коли страждають споживачі російського газу в третіх країнах", - підкреслив він.
Генеральний директор австрійського нафтогазового концерну OMV Вольфганг Руттенсторфер заявив в радіоінтерв'ю, що нинішні проблеми не відіб'ються на репутації Росії, що протягом чотирьох десятиліть була і у довгочасній перспективі залишиться основним і надійним постачальником газу в Європу, повідомляє ІТАР-ТАРС. Він додав, що керівництво OMV вживає "всі можливі заходи, щоб упоратися із ситуацією, що створилася, у тому числі шляхом використання резервних запасів, накопичених у підземних сховищах". Розміри цих запасів становлять у цей час 1,7 млрд. кубометрів. Руттенсторфер підкреслив, що в майбутньому необхідно вжити заходів щодо нарощування потужностей підземних резервуарів.
Однак у першу чергу, за його словами, варто зробити все, щоб убезпечити себе надалі від подібних "сюрпризів" і в максимально можливій мірі розширити мережу постачальників енергоресурсів, зокрема, шляхом прокладки газопроводу "Набукко" із Прикаспійського регіону в обхід території Росії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас