Україна не погодиться на передачу під контроль Росії своїх газопроводів, заявляють у НАК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не погодиться на передачу під контроль Росії своїх газопроводів, заявляють у НАК

Енергетика
2822
Головний радник голови правління НАК "Нафтогаз України" Іван Дияк відкидає можливість колапсу української газотранспортної системи внаслідок зупинки Росією поставок газу.
"Система буде працювати, поки не вичерпаються запаси газу в підземних газосховищах", - сказав Дияк, якого цитують європейські ЗМІ.
За його словами, Україна не погодиться на передачу під контроль Росії своїх газопроводів, а також на пропозиції купувати газ дорожче його вартості в Європі.
Як відзначив головний радник, українська сторона розглядає заплановану на четвер зустріну голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дрюка з керівництвом "Газпрому" як підготовку до засідання координаційної групи Євросоюзу з питань газу в Брюсселі 9 січня.
При цьому він підкреслив важливість залучення ЄС до переговорів із сформованої ситуації в газовій сфері.
Дубина у четвер відвідає Брюссель у складі української делегації для переговорів з Євросоюзом. Повідомлялося, що під час візиту може відбутися зустріч глави "Нафтогазу України" із главою ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером.
Тим часом у ніч на четвер у Москві відбулися переговори Дубини і Міллера на якій обговорювалися "шляхи виходу зі сформованої кризової ситуації", повідомив "Інтерфаксу" офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас