Ринок акцій в Японії закрився ростом провідних біржових індикаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій в Японії закрився ростом провідних біржових індикаторів

Фондовий ринок
137
У Японії торговельна сесія в середу, 7 січня, завершилася подальшим впевненим ростом провідних індексів, підтримку якому надало сприятливе зовнішнє тло. У США фондові торги завершилися напередодні підвищенням провідних біржових індикаторів, тому що інвестори налаштовані досить оптимістично відносно перетворення в життя планів обраного президента США Барака Обами з порятунку американської економіки, що оцінюються в $775 млрд. Позитивний імпульс додали ринку й новини американської макроекономіки - Інститут менеджерів з поставок повідомив напередодні про те, що індекс ділової активності в сфері послуг (ISM index) у країні виріс у минулому місяці до 40,6 пункту. Аналітики думали, що значення цього показника не перевищить 37 пунктів.
Японські досить позитивно оцінили заяву Б.Обами про те, що бюджетний дефіцит, обчислювальний у трильйонах доларів, буде неминучим фактом для американської економіки в найближчі роки. Це заява досить сприятливо позначилася на паперах провідних японських експортерів. Учасники торгів думають, що ріст державних витрат у США надасть підтримку збільшенню попиту на продукцію японських виробників.
На цьому тлі в упевненій "зеленій зоні" завершили торги експортери сектора високих технологій. Так, папери виробника цифрової фото- і відеотехніки Canon Inc., біля третини обсягу продажів якого забезпечує реалізація продукції на американському ринку, подорожчали на 11,5%. Акції виробника різної електроніки і популярних ігрових консолей Sony Corp додали 8,7% у ціні. Вдало склалася ситуація на торговельних майданчиках і для експортерів- автовиробників. Котирування акцій Honda Motor Co злетіли на 11%, Toyota Motor Co й Nissan Motor Co - на 4,9% і на 9,7% відповідно. Підтримку паперам експортерів надало також ослаблення курсу японської ієни.
Стрибком котирувань на 8,5% відзначилися також акції торговельної компанії Mitsui & Co, половину виторгу якої забезпечують сировинні товари. Папери Mitsui виглядають більше привабливими на тлі росту цін на метали в Лондоні.
За підсумками торгів 7 січня Nikkei 225 підвищився на 1,7% і склав 9239,24 пункту, у той час як Topix додав 1,4% і закрився на оцінці 888,25 пункту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас