"Нафтогаз": Для України неприйнятна ціна в 450 дол. за 1 тис. куб. м російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз": Для України неприйнятна ціна в 450 дол. за 1 тис. куб. м російського газу

Енергетика
691
Офіційний представник НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський заявив, що українська сторона готова підтримати "комерційно обґрунтовану" пропозицію Москви за ціною на газ, але не $450 за тисячу кубометрів.
"Ціна в 450 доларів – неприйнятна пропозиція не тільки для України, але й за кон'юнктурою світових цін", - сказав він в ефірі радіостанції "Эхо Москви".
При цьому Землянський підкреслив, що "ми повністю підтримаємо позицію Москви, якщо пропозиції наших російських партнерів теж будуть комерційно обґрунтовані".
Крім того, він висловив думку, що газовий конфлікт не пов'язаний із внутрішньополітичною ситуацією на Україні напередодні президентських виборів.
"Першого січня ми мали спільну заяву президента і прем'єра щодо ситуації з газу, вони повністю збіглися у своєму баченні проблеми", - сказав Землянський і запівнив, що "НАК "Нафтогаз України" не підтримує ні одну з політичних сил, він перебуває поза політикою, це чиста економіка і не більше".
4 січня "Газпром" назвав ціну поставок газу на Україну в січні на рівні $450 за тисячу кубометрів.
Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив у неділю журналістам у Москві, що дотепер не укладено контракт на поставку газу на Україну в 2009 році. "НАК "Нафтагаз" України відмовився від пільгової пропорзиції "Газпрому" про поставку російського газу за ціною $250 за тисячу кубометрів і в однобічному порядку вийшов з переговірного процесу. Не повернула за стіл переговорів наших українських колег і пропозиція про поставку середньоазіатського газу за ціною $370, а також і пропозиція про поставку газу за середньоєвропейською ціною $418", - сказав він.
Міллер висловив надію, що "пропозиція про поставку газу на Україну в січні за ціною $450 за тисячу кубометрів, що визначається як ціна на газ у країнах Східної Європи, суміжних з Україною, мінус транзитні витрати через територію України, у найближчий час поверне "Нафтагаз" України за стіл переговорів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас