Купріянов: "Газпром" готовий почати переговори з Україною по газових питаннях у будь-який момент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купріянов: "Газпром" готовий почати переговори з Україною по газових питаннях у будь-який момент

Енергетика
692
ВАТ "Газпром" готовий почати переговори з Україною по газових питаннях у будь-який момент, заявив на прес-конференції в Москві офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.
Нагадаємо, раніше сьогодні голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина повідомив, що 8 січня 2009 р. він відвідає Москву для продовження переговорів по газовій проблематиці. "Я говорив з (головою ВАТ "Газпром" Олексієм) Міллером - восьмого числа вилітаю до Москви і продовжу там переговори", - сказав Дубина.
"Заява про намір продовжити переговори лише 8 січня нас дивують, ми готові почати переговори, враховуючи кризову ситуацію, у будь-який момент", - сказав С.Купріянов. Він підкреслив, що ситуація "дуже важка", щоб чекати ще два дні.
Купріянов доповнив, що з початку нинішнього року за відсутності контракту на постачання газу українським споживачам Україна проводить несанкціонований відбір газу, призначений для Європи. "Газпром", за його словами, "прийняв заходи для виключення незаконних дій НАК "Нафтогаз України". Зокрема, скоротив транзит газу через Україну в об'ємі, відповідному об'єму несанкціонованого відбору і призвав "Нафтогаз України" компенсувати його Європі. Крім того, для задоволення потреб європейських споживачів російський газовий концерн направляє додаткові об'єми газу через Білорусію, по газопроводу "Блакитний потік", використовує свої резерви газу в підземних газових сховищах, розташованих в Європі, а також проводить операції на спотовому ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас