Японський фондовий ринок закрився в плюсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський фондовий ринок закрився в плюсі

Фондовий ринок
135
Торги на японському фондовому ринку 6 січня показали впевнене зростання індексу Nikkei, оскільки серед інвесторів панували підняті настрої у зв'язку із запропонованим пакетом заходів зі стимулювання економіки, що був озвучений обраним президентом США Бараком Обамою, і посиленням позицій японських експортерів, які очікують зростання прибутку через падіння курсу ієни.
Індекс Nikkei 225 виріс на 37,72 пункту або на 0,4% до 9080,84 пункту, закінчуючи зростанням шосту сесію поспіль. Індекс широкого ринку Topix змінився незначно, лише на 0,03% до 876,2 пункти. "Ринок поводиться стійко завдяки надіям на масштабний план економічного розвитку Обами. Якщо він буде здійснений, то в інвесторів з'явиться надія на відновлення економіки вже цього року", - вважає аналітик фондового ринку з Daiwa Securities Кадзукі Міядзава.
Підвищення курсу долара стосовно ієни спонукало інвесторів купувати цінні папери найбільших японських експортерів електроніки, серед яких Sony Corp. і Toyota Motor Corp. До останнього часу японські виробники з тривогою спостерігали, як високий курс ієни з'їдає їхній прибуток.
Акції Sony підскочили на 7,6% до 2.120 ієн за штуку. Папери іншого великого виробника електроніки Panasonic Corp. виросли на 4,3% до 1.190 ієн за акцію. Основні японські автовиробники також зафіксували збільшення капіталізації. Так, цінні папери Toyota, Honda й Nissan подорожчали на 1,3%, 1,7% і на 2,4% відповідно.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас