У п'ятницю в Брюсселі відбудеться спеціальне засідання із приводу впливу російсько-української газової суперечки на Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У п'ятницю в Брюсселі відбудеться спеціальне засідання із приводу впливу російсько-української газової суперечки на Європу

Енергетика
201
У п'ятницю в Брюсселі відбудеться спеціальне засідання, на яке також запрошені представники "Газпрому" і "Нафтогазу України", щоб не допустити негативного впливу російсько-української суперечки на Європу.
Про це повідомляє "Німецька хвиля".
За словами представника Європейської комісії Феррана Тараделаса Еспуні, ситуація в країнах членах ЄС міняється щохвилини. Проблеми з поставками газу були відзначені в Угорщині, Словаччині, Румунії, Україні і Польщі. У Брюсселі вважають, що ситуація з газом може ще більше погіршитися. Втім, перші дві країни вже відзвітувалися про відновлення тиску в газових трубах.
У Польщу, що недоодержала газ із України, надійшли компенсаційні обсяги з Білорусі. Перебоїв з поставками газу не було відзначено в жодному з держав ЄС, також жоден з користувачів не постраждав. Єврокомісія продовжує моніторинг ситуації та очікує результатів роботи місії ЄС, що у понеділок ранком відправилася в Київ.. Одночасно в Брюсселі вважають, що ситуація може ще більше погіршитися.
"Суперечка не вирішена, а ми перебуваємо посередині зими", - підкреслив прес-секретар Європейської комісії Ферран Тараделас Еспуні.
Тим часом, керівництво ЄС продовжує вважати конфлікт між Україною та Росією сугубо комерційною суперечкою.
Разом з тим, в Єврокомісії не можуть зрівняти ціну, що Росія жадає від України, із середньоєвропейською, оскільки не знають, скільки європейці платять Росії за газ.
За словами Еспуні, середню цифру у Євросоюзі вирахувати неможливо, оскільки контракти європейські фірми підписували безпосередньо з Газпромом і деталей не розголошували.
"Це секретні контракти, і ціна на газ, наскільки я знаю, залежить від ціни на нафту, що розраховується за спеціальною формулою", - сказав напередодні Еспуні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас