Міллер: Контракт на транзит газу з Росії через Україну діє до кінця 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Контракт на транзит газу з Росії через Україну діє до кінця 2010 року

Енергетика
2644
Контракт на транзит російського газу через територію України діє до кінця 2010 року, заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер.
"Є висновок незалежної експертизи про те, що контракт діє до кінця 2010 року", - заявив Міллер на зустрічі із прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.
Зі своєї сторони офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов повідомив журналістам, що Київ "спробував поставити під сумнів цей основний документ, що гарантує надійність наших поставок газу європейським споживачам".
Він нагадав, що київський суд прийняв визначення заборонити "Нафтогазу України" транзит газу за цим контрактом.
Як повідомлялося, Міпаливенерго України оскаржило законність угод про транзит російського природного газу через територію країни до кінця 2010 року у зв'язку з тим, що вони були укладені колишнім заступником глави правління "Нафтогаз України" Ігорем Вороніним, що не мав на це відповідних повноважень із боку Кабінету міністрів України.
Господарський суд Києва своїм визначенням в оскаження цього позову вже заборонив "Нафтогаз України" здійснювати в 2009 році транзит російського природного газу через територію України за ставкою, що діяв до 2008 року, $1,6 за 1000 куб. м на 100 км.
У такій ситуації "Нафтогаз України" заявляє про легітимності договірної бази 2005 року, що передбачає розрахунок за транзит газом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас