У Київ прибуває делегація Єврокомісії для відпрацювання окремих питань співробітництва у газовій сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київ прибуває делегація Єврокомісії для відпрацювання окремих питань співробітництва у газовій сфері

Енергетика
845
Повноважна делегація Європейської комісії в рамках урегулювання питань співробітництва в газовій сфері між Україною, Росією і країнами Європейського Союзу прибуває в Київ у понеділок, повідомив уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.
Делегація Єврокомісії відвідає Київ за запрошенням президента України Віктора Ющенка і прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та відповідно до домовленостей, досягнутих під час переговорів української делегації 2 січня в Празі, Братиславі і Берліні, повідомляє прес-служба президента України.
У складі делегації - міністр промисловості та торгівлі Чехії Мартін Ріман, посол з особливих доручень - уповноважений Чеської Республіки у справах енергетичної безпеки Вацлав Бартушка, а також генеральний директор Генерального директорату "Транспорт та енергетика" Європейської комісії Маттіас Руете із двома супровідними особами.
"Головна мета перебування делегації в Україні - ознайомлення з реальною ситуацією з постачанням російського природного газу по території України в країни Європейського Союзу та обговорення підходів і позиції української сторони щодо налагодження прозорого співробітництва із РФ та ЄС у сфері постачання російського природного газу в Україну і його транзит територією нашої держави", - говориться в повідомленні.
Заплановані переговори і консультації з керівництвом, фахівцями та експертами Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України", керівництвом секретаріату президента України і керівництвом Кабінету міністрів, а також Міністерства палива та енергетики.
У вівторок, 6 січня, о 10.00 у секретаріаті президента України відбудеться зустріч із делегацією Європейської комісії. Від української сторони в ній візьмуть участь перший заступник голови секретаріату президента України Олександр Шлапак, міністр палива та енергетики Юрій Продан, заступник голови секретаріату президента України Андрій Гончарук, голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина та уповноважений президент України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський. За результатами зустрічі, орієнтовно, о 12:00, відбудеться брифінг.
Як повідомив у Брюсселі на прес-конференції офіційний представник Європейської комісії Ферран Тарраделлас Еспуні (Ferran Tarradellas Espuny), спільна місія Єврокомісії та чеського президентства в ЄС відправилася в Київ раннім ранком у понеділок. Він також повідомив, що місія має намір зустрітися і з представниками ВАТ "Газпром" у вівторок у столиці однієї з європейських країн. Конкретне місто поки не визначене.
Головною метою поїздки української делегації в Чехію, Словаччину і Німеччину 2 січня було виконання доручення президента України Віктора Ющенка і прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо детального інформування європейських партнерів про нинішній стан справ у газовій сфері в контексті співробітництва України з Росією, а також із країнами Європейського Союзу та іншими країнами, у які надходить природний газ по території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас