Daimler відмовився від придбання компанії Volvo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler відмовився від придбання компанії Volvo

Фондовий ринок
714
Концерн Ford зіштовхнувся з труднощами в пошуках покупця для своєї дочірньої компанії Volvo. Після того, як у середині 2008 року купувати шведську фірму відмовився BMW, до покупки безуспішно намагалися схилити Daimler.
Daimler в останні тижні ґрунтовно аналізував можливості покупки у американського концерну Ford шведського виробника автомобілів Volvo, повідомив журнал Spiegel з посиланням на главу німецького концерну Дітера Цетшє . Але через безліч негативних моментів угода не відбудеться.
У першу чергу, це стосується необхідності великих інвестицій, щоб перевести моделі Volvo на техніку, яку використовують в автомобілях Mercedes. В результаті виробництво шведських автомобілів не стало б значно дешевше, оскільки провадити двигуни Mercedes навряд чи дешевше, ніж фордівські, які на сьогодні використаються на Volvo. Високі витрати не змогли б компенсувати, за розрахунками Daimler, невелику економію за рахунок спільних продажів запчастин для машин Volvo і Mercedes.
Після відмови зі Штутгарта "Фордові" залишається сподіватися тільки на китайських автовиробників, наприклад, Changan. Самостійно Volvo з його продажами в обсязі 400 тисяч автомобілів на рік не зможе вижити. Нещодавно шведський уряд погодився виділити для Volvo, а також приналежній General Motors марці Saab державну допомогу в цілому на 2,6 мільярди євро, але відмовилося від націоналізації цих двох компаній.
У березні 2007 року Ford продав свою британську марку Aston Martin, через рік, у березні 2008, індійська Tata купила ще дві компанії - Jaguar і Land Rover, а в середині листопада Ford позбувся від 20-процентного пакета акцій Mazda.
Американський автомобілебудівний концерн Ford Motors придбав шведську компанію Volvo в 1999 році за 6,5 мільярда доларів. Виручити за неї концерн сподівається 6 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас