"Газпром" вважає себе конструктивним переговірником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" вважає себе конструктивним переговірником

Енергетика
828
Російський "Газпром" вважає себе конструктивним переговірником і надійним партнером у питаннях поставок і транзиту природного газу.
Про це сказано в повідомленні "Газпрому".
"Газпром" як компанія, що поставляє газ у кілька десятків країн і має більш ніж 40-річний досвід ведення переговорів про поставки й транзит газу, завжди був і залишається надійним партнером і конструктивним переговірником", - сказано в повідомленні.
Зазначається, що в ході переговорів з українською стороною про умови роботи в 2009 році "Газпром" зробив цілу низку, на його думку, компромісних пропозицій, які так і не були прийняті Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України".
"Переговірна позиція "Газпрому" повністю відповідає загальноприйнятій діловій практиці й знаходить повне розуміння з боку всіх інших партнерів російського концерну", - сказано в повідомленні.
"Газпром" повідомляє, що продовжує поставляти газ відповідно до заявок європейських споживачів.
Як повідомляло агентство, з 1 січня поставки газу в Україну припинено.
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вважає економічно обґрунтованою ціною на газ 179,5 долара за тис. за куб. м при ставці транзиту 1,7 долара за тис. куб. м на відстань 100 км.
У ході переговорів "Газпром" пропонував ціну 250 доларів і ставку транзиту 1,7 доларів за тис. куб. м на 100 км відстані (на рівні 2008 року).
Гранична ціна, на яку погоджувався "Нафтогаз України", становила 235 доларів за тис. куб. м при ставці транзиту 1,8 долара за тис. куб. м на 100 км, але "Газпром" не погодився на ці умови.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас