Засіб від кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засіб від кризи

3477
Криза - ситуація, знайома кожному. Спите ви вранці вихідного дня і відчуваєте, що хочеться до туалету. І приємно б поспати ще, оскільки вихідний та сила випитої вчора рідини невблаганно вимагають вирішити питання. І ви йдете, напівсонний, до туалету, напівсонно робите свою справу і відправляєтеся почивати далі. Іноді вдається догледіти той же сон.
Це ситуація, коли немає кризи. На кризу стає схоже, коли ви підходите до туалету, а він замкнений. Якщо ви стукаєте, і виявляється, що усередині хтось із домашніх, це ще не криза. Якщо ваш домочадець швидко звільнить необхідне вам місце, то можна йти додивлятися сни. Але от якщо ви стукаєте, а у відповідь тиша, і ви бачите, що всі ваші домашні сплять у своїх постелях...
А ще гірше, якщо ви точно знаєте, що вдома, крім вас, нікого немає і бути не може... От це вже точно криза. Чому? Так тому, що доведеться прокидатися! Після того як ви прокинулися, починається антикризова поведінка. І отут вже - хто на що здатний.
От і все. І питання не в тому, хто замкнув ці двері. А в тому, що далі спати не доведеться. Тому що, висловлюючись мовою сучасної психології, у даній ситуації потрібна ваша усвідомлена присутність. Настав час повертатися з відпустки у своє власне життя. Приклад з відвідуванням туалету підібраний спеціально. Оскільки є дивні люди, які звикли все у своєму житті доручати комусь. Однак деякі речі в житті приємніше робити самому.
Отже, весь світ говорить про кризу. Це значить, що люди навколо помітили: те, що раніше діяло автоматично, діяти припинило. Це проблема? Звичайно, проблема, що в перекладі з грецької означає "завдання". Якщо у вас виникають нові завдання, це не означає, що ви старі вирішували погано. Просто прийшов час нових завдань.
Мабуть, головне з них - викинути старе геть. Адже якщо почалася криза, виходить, нагромадилося багато старого, віджилого, марного, яке заважає. І неважливо, що вчора це було прекрасним і чудовим. Це було вчора. Згадайте приклад з туалетом. Те, що вчора було найвишуканішими і дорогими напоями - сьогодні просто сеча.
Якщо ви від неї не позбудетеся, то просто помрете. Якщо ви вважаєте, що знаходитися в ситуації кризи, варто зізнатися собі, що багато чого у вашому житті застаріло. Якщо криза глибока - виходить, ви загрузли в мотлоху. Позбуватися від старого страшно, особливо якщо ви його довго добували, витрачали зусилля. Є універсальний прибиральник, прекрасний лахмітник, що чекає всіх нас, - смерть. Вона прекрасно звільняє місце для нового. Якщо ви не квапите її прихід, то прибираєте у своєму житті самі. І якщо зараз криза почалася в усьому світі, виходить, все людство накопичило багато старого. Настав час дати місце новому.
Як довідатися, що саме застаріло? Прислухатися до відсутності бажання займатися цим. І тут варто бути обережним. Щоб зрозуміти, що варто викидати. Якщо ви займаєтеся бізнесом, можливо, вам набрид напрямок, яким ви займаєтеся. А можливо - хочеться взагалі перемінити діяльність. Є єдиний індикатор правильності вибору - відчуття, коли ви почуваєте себе жвавіше. Якщо людина намагається рятувати застаріле, криза в його житті підсилюється, виникає почуття, що сили йдуть, і життя припиняє тішити.
Рятувати застаріле - дійсно небезпечний вибір. І звичайно, що для вас погано - для когось може бути якраз. Якщо ви не розстаєтеся з тим, кого не любите, ви робите нещасними чотирьох чоловік. Себе, свою справжню кохану, її, її справжнього коханого. Якщо ж ваша діяльність давно протухла, а ви - глава великої організації, кількість нещасних може обчислюватися мільйонами.
Відмова від старого може бути дуже сумною, приводити до втрат, у тому числі фінансових. Вважайте, що ви платите за своє навчання воістину великому вчителеві - Життю. У кого ще брати уроки життя, як не в нього самого?! Ваше життя набагато дорожче, ніж все, до чого ви прив'язалися. Воно безцінне. І раз криза почалася в усьому світі, виходить, у людства є всі шанси прокинутися і зажити новим життям.
В'ячеслав Гусєв
За матеріалами:
Власть денег
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас