Нафтогаз не обмежує українських споживачів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз не обмежує українських споживачів газу

Енергетика
445
НАК "Нафтогаз України" не давала вказівок обмежувати тиск газу для його споживачів у регіонах України. Про це голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявив в ефірі "5-го каналу".
"Ні, такої вказівки не було. Ми нікого не обмежуємо, усі споживають стільки, скільки їм необхідно. У нас ще є запас, і ми сьогодні піднімаємо зі сховищ близько 180 млн. кубометрів та у нас є запас, щоб підняти більше. Ми не можемо розраховувати на тривалий період, але на сьогодні ми в стані в країні підтримувати необхідний тиск, для того, щоб всі споживачі були з газом", - сказав О.Дубина.
При цьому він відзначив, що на сьогоднішній день залишається непогашений борг "Київенерго" порядку 800 млн. грн., однак і цій організації подача газу не обмежується.
"Ми намагаємося достукатися, щоб нам все-таки заплатили. І сьогодні "Київенерго" може перейти на опалювальні казани, а не виробляти електроенергію, як це вони роблять, із газу. І тоді всі будуть із теплом і гарячою водою", - підкреслив керівник "Нафтогазу".
Разом із цим, говорячи про облгази західних регіонів, О.Дубина сказав, що всі вони належать власникам, які не підпорядковані НАК"Нафтогаз України".
"Тому за все, що робиться там на місцях, відповідають власників цих облгазів. Ми подаємо весь газ, що необхідний для цих регіонів", - повідомив О.Дубина.
Він також відзначив, що кілька облгазів західного регіону заборгували за 2008 рік НАК за отриманий газ близько 500 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас