Покупки року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покупки року

1009
Політ у космос, бичок в акваріумі, квартира в Сан-Паулу, картина Л. Фрейда "Малятко Сью", найдорожчий у світі особняк, верблюд, стрічки, зняті на Ленфільмі, полотно К. Малевича "Супрематична композиція"/
Космічні гроші
Творець комп’ютерної гри Ultima американець Річард Герріот заплатив $30 млн за політ у космос. Пристрасть до екстремальних подорожей у нього в крові. Річард - син астронавта NASA Овена Герріота. У 2009 році побувати в невагомості має намір засновник Google Сергій Брін.
$30 млн
Ексклюзивна яловичина
Найбільш комерційно успішний діяч світового contemporary art Деміен Херст продав з аукціону Sotheby’s бичка в акваріумі, заповненому формальдегідом. Особливі прикмети тварини: копита із золота та золотий диск між рогами. $18,6 млн за велику рогату худобу погодився віддати Франсуа Піно, власник аукціонного дому Christie’s.
$18,6 млн
Сімейне гніздо
Російський олігарх Владислав Доронін, голова ради директорів холдингу Capital Group заплатив $18,5 млн за шикарну квартиру в Сан-Паулу і подарував її своїй нареченій - чорношкірій топ-моделі Наомі Кемпбелл. Якщо закохані одружаться, Кемпбелл стане господаркою підмосковного особняка, будівництво якого ведеться за проектом культового арабського архітектора Захі Хадіда.
$18,5 млн
Налітай, не скупися!
Роман Абрамович придбав на торгах Sotheby’s і Christie’s у Нью-Йорку два полотна на загальну суму $119,9 млн. Картина Люсьєна Фрейда "Малятко Сью" ("Спляча інспекторка допомоги") була куплена за $33,6 млн, а депресивно-філософський твір Френсіса Бекона "Триптих 1976" - за $86,3 млн. Обидві картини мільярдер подарував своїй подрузі Дар’ї Жуковій.
$33,6 млн
GBP80 тис. за кв. метр
Лакшмі Міттал, бенефіціар ArcelorMittal (Індія) придбав найдорожчий у світі особняк в ізраїльського фінансиста Ноама Готтесмана, розташований на вулиці Кенсінгтон-Пеліс-Гарденс у Лондоні. Покупка обійшлася в GBP117 млн. Будинок продано разом із художньою колекцією і меблями. Вартість одного квадрата становила близько GBP80 тис.
GBP117 млн
Чотириногий друг
Хамдам Аль-Мактум, кронпринц емірату Дубай купив за $2,7 млн Мабрукана, переможця конкурсу краси серед верблюдів, що проходив в ОАЕ. Для участі в заході було зареєстровано майже 17 тис. цих тварин із 5 країн.
$2,7 млн
Кінолюбитель
Юрій Ковальчук, співвласник банку "Росія" став фактичним власником найкращих стрічок, знятих на Ленфільмі, придбавши ексклюзивні права на показ золотої колекції цієї кіностудії строком на 5 років. Експерти оцінюють суму угоди в $20 млн.
$20 млн
Супрематизм живе і перемагає
У розпал світової фінансової кризи невідомий колекціонер на торгах Sotheby’s заплатив $60 млн за знамените полотно Казимира Малевича "Супрематична композиція". Картина створена 1916 року, коли Малевич опублікував маніфест "Від кубізму й футуризму до супрематизму. Новий живописний реалізм". Експерти впевнені, що якби не криза, за полотно вдалося б виручити щонайменше $100 млн.
$60 млн
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас