Долар падає 4-й день підряд на побоюваннях поглиблення рецесії у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар падає 4-й день підряд на побоюваннях поглиблення рецесії у США

Валюта
10461
Курс долара знижується до євро четвертий день в очікуванні статистики в Сполучених Штатах на цьому тижні, що, як вважають експерти, покаже поглиблення рецесії в провідній економіці світу, повідомило агентство Bloomberg.
Падіння долара до ієни також викликано прогнозами, що Федеральна резервна система (ФРС) буде вливати кошти в економіку.
Євро на 8:40 МСК у понеділок коштував $1,4154 у порівнянні з $1,4028 на кінець попереднього торговельного дня.
Вартість японської валюти щодо долара виросла до цього часу до 90,53 ієни з 90,81. З 1 січня долар подешевшав до ієни на 19%, що є максимальним падінням з 1987 року.
"Люди стурбовані тим, наскільки серйозною стає рецесія в США, а дані на цьому тижні можуть підсилити їхні побоювання", - вважає валютний дилер Okasan Securities Co. Цутому Сома.
Ціни на житло в 20 найбільших містах США впали в жовтні на 17,8% у порівнянні з рівнем роком раніше, прогнозують опитані Bloomberg експерти. Це найбільш різке падіння з 2001 року, коли було почате відстеження показника. Остаточне значення індексу S&P/Case-Shiller буде опубліковано у вівторок.
Американський Інститут управління поставками опублікує індекс ділової активності у виробничому секторі в грудні (ISM Manufacturing) 2 січня о 18:00 МСК. Як очікується, індекс знизиться до 35,4 пункти, що є мінімальним значенням за 3 десятиліття.
Фунт стерлінгів як і раніше торгується біля рекордного мінімуму до євро - 96,43 пенсу, хоча аналітики відмовилися від думки, що паритет буде досягнутий цього року. Британська валюта завершує 2008 року падінням до євро другий раз із моменту введення єдиної валюти в 1999 році. Побоювання затяжної рецесії можуть змусити Банк Англії скоротити базову процентну ставку, що і так перебуває на найнижчому рівні з 1951 року - 2%.
"Як і раніше очікується, що Банк Англії може знизити процентні ставки в найближчі місяці, щоб підтримати економіку Великобританії, що, схоже, перебуває в гіршому становищі, ніж економіка єврозони, - стверджує валютний аналітик Forecast Pte Ltd. у Сінгапурі Лі Вай Так. - Ці очікування вплинуть на курс фунта, що може подешевшати в понеділок до 96,50 пенсу за євро".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас