All inclusive. Дешево — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

All inclusive. Дешево

4273
Найпопулярніші в США зимові свята - День подяки і Різдво. З кінця листопада і до новорічних свят у турфірм була гаряча пора. Але масові звільнення цього року змусили багатьох відмовитися від далеких поїздок. І тепер курорти, готелі та авіакомпанії навперебій пропонують клієнтові, який вислизає, знижки або додаткові безкоштовні послуги.
Сьогодні, але за три
"На Гавайї і назад сьогодні можна злітати за $244, - пише на блозі Youmustbetrippin. com Мак Гінніс. - Подорожувати стало набагато комфортніше: напівпорожні аеропорти, ніяких затримок з вильотом. Так що ця зима може стати "золотим століттям для мандрівника".
Відпочинок на Гавайях, що завжди вважався одним з найдорожчих, тепер навіть з урахуванням авіаперельоту коштує менш $1000. Туроператор Pleasant Holidays пропонує клієнтам чотириденний тур з Лос-Анджелеса на Гавайські острови за $349 на одну людину.
А популярний серед людей зі статком вище за середнє курорт The Four Seasons, розташований на Великому острові, за умови бронювання номера на термін не менш трьох діб, пропонує провести четверту ніч в готелі безкоштовно. Так що замість $725 за номер з видом на океан гості платять біля $544.
Ще кілька місяців тому багато авіакомпаній були на межі банкрутства через високі ціни на паливо. Тепер вони можуть дозволити собі знижки на авіаперельоти завдяки нафті, що подешевіла, але це не виходить, що пасажиропотік збільшиться.
"Я не бачу ніяких тенденцій для поліпшення ситуації в наступному році, - говорить Джо Бранкателлі, консультант з ділових поїздок, який веде власний сайт Joesentme.com. - Якщо економіка не стане стабільніше, кількість пасажирів в авіакомпаній не збільшиться".
American Airlines, найбільший авіаперевізник у світі, заявила, що в жовтні цього року на борт її літаків піднялося на 745 тис. менше пасажирів, ніж за той же час торік. Відсутність клієнтури б'є і по тим компаніям, які пропонують морські круїзи. Із серпня вояжі по Карибам і тури в інші традиційні для зимових поїздок напрямки впали в ціні в середньому на 10%. При бажанні можна знайти тур за ціною менш $50 на одну людину на день.
"Схоже, що січневі і лютневі морські круїзи стануть найдешевшими за останні роки", - говорить Майк Дрисколь, редактор видання Cruise Week.
Компанія Norwegian Cruise Line недавно запропонувала 12-денний січневий круїз Середземномор'єм за майже символічну суму. Мінімальна вартість поїздки склала $579 на людину. Деякі триденні круїзи Карибами коштують менше $100. Компанія Luxury Crystal Cruises не стала знижувати ціну (яка становить у середньому $250 на день), але запропонувала особливу послугу - безкоштовний авіапереліт з Лос-Анджелеса до Панами.
Відвідувачі знаменитого Диснейленда в Орландо, які зарезервували квиток не менш ніж на чотири дні, відтепер можуть безкоштовно проживати в готелі на території парку три доби. Але справжній удар економічна криза нанесла по Лас-Вегасу. Єдина радість для нечисленних сьогодні азартних гравців - низькі ціни в місцевих готелях. Один з готелів днями зазивав клієнтуру небувалими знижками - вартість проживання там становила $1 за добу.
Розраховувати на істотні знижки можуть і аматори далеких подорожей. Наприкінці жовтня на 50% знизилися ціни на вхідні квитки на огляд головних визначних пам'яток у Лхасі, Шигацзі і Линьчжи. Китайська влада в такий спосіб намагається стимулювати туризм у зимові місяці.
Напевно цього року багато американців нададуть перевагу агротуризм поїздкам за рубіж. Це порівняно новий в США напрямок, з одного боку, дає фермерським господарствам додатковий заробіток, а з іншого боку - жителі кам'яних джунглів (серед яких чимало школярів) своїми очами бачать, як з молока роблять сир, як стрижуть овець або готовлять яблучне масло і сидр. На кілька днів туристи перетворюються у фермерів і в міру сил підключаються до роботи на фермі, якої ніколи не буває мало.
Багато господарств, що вирощують лікарські трави, влаштовують для туристів екскурсії уздовж рік, горами і лісами, розповідаючи про різні рослини.
З доларом у кишені
Після того як позиції євро, ісландської крони та угорського форинта щодо долара похитнулися, американські туристи можуть почувати себе впевнено з рідною валютою в руках. У Рейк'явіку, приміром, готель Park Inn пропонує номера всього по $78 на добу. За цю скромну суму туристи можуть не тільки скористатися звичним для будь-якого готелю сервісом, але й поплавати в знаменитій Блакитній лагуні - геотермальному басейні з теплою морською водою. Падають ціни й у Парижі.
"Я повернулася з Парижа всього два тижні тому, - розповідає журналу Forbes Синтія Харман, автор книги "Візьміть своїх дітей до Європи". - Коли я бронювала квитки в жовтні, найдешевший прямий переліт коштував $1012. Тепер квиток на той же рейс коштує $780".
Номера в кращих паризьких готелях подешевіли більш ніж на 50%. Приміром, в Saint James & Albany Hotel Spa тепер можна зупинитися за 190 євро на добу, а це на 54% дешевше колишньої ціни.
У Лондоні, що вважався поряд з Токіо одним з найдорожчих міст планети, при упалому на третину щодо долара фунті, сьогодні теж все дешевшає. Ексклюзивний готель May Fair знизив ціни на 15%.
Норманн Ваннамі, головний редактор журналу Sherman's Travel, що спеціалізується на туризмі для багатих, говорить, що економічний спад, безумовно, змусить найдорожчі курорти бути більше лояльними стосовно клієнта.
"Але замість зниження цін вони будуть намагатися пропонувати якісь особливі послуги, наприклад додаткову ніч безкоштовно, спа або безкоштовні сніданки-обіди-вечері", - говорить Ваннамі.
Маша Матвєєва
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас