Президент Німеччини закликав бізнес поділитися прибутком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Німеччини закликав бізнес поділитися прибутком

Казна та Політика
499
У той час як у боротьбі з економічною кризою президент ФРН Хорст Келер закликає до "нового духу взаємодії" між власниками і працівниками, багато політиків блоку ХДС/ХСС наполягають на зниженні податків.
За словами федерального президента Німеччини Хорста Келера, "розумна політика в області зарплати" і соціальне партнерство привели до явних успіхів на ринку праці. "Новий дух взаємодії" можна було б підсилити, дозволивши працівникам більше брати участь в успіху свого підприємства, сказав глава держави газеті Bild am Sonntag.
"Трудовий колектив і керівництво повинні почувати себе однією командою", - підкреслив він.
Як інструменти для реалізації цієї ідеї Келер запропонував участь у прибутку або в активах підприємств.
У той же час усередині блоку ХДС/ХСС назріли серйозні розбіжності. Багато політиків не згодні з позицією канцлера Ангели Меркель у питаннях боротьби з економічною кризою.
Прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеехофер, що є головою Християнсько-соціального союзу (ХСС), знову закликав федерального канцлера Ангелу Меркель та її партію Християнсько-демократичний союз (ХДС) до того, щоб не відкладати зниження податків до виборів у бундестаг восени 2009 року.
"Якщо чекати до виборів, ми як блок не будемо мати сили", - сказав Зеехофер в інтерв'ю баварського випуску журналу Focus.
Баварський прем'єр заявив, що його партія не підтримає ніяких заходів щодо оздоровлення економічної кон'юнктури, якщо вони не будуть включати істотного ослаблення податкового тягаря.
Голова об'єднання середніх підприємців блоку ХДС/ХСС Йозеф Шларман вважає, що Ангела Меркель допускає принципові помилки в боротьбі із кризою. Заплановані в другому кон'юнктурному пакеті відрахування на інфраструктуру фінансуються за рахунок кредитів і можуть бути повернуті тільки при високих податках, пояснив Шларман журналу Focus. "Таким чином, обіцянки ХДС/ХСС знизити податки виявляться неспроможними", - сказав він.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас