Голова Мінфіну закликає банки реструктурувати борги позичальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінфіну закликає банки реструктурувати борги позичальників

Кредит&Депозит
994
Міністр фінансів України Віктор Пинзеник закликає комерційні банки реструктурувати борги позичальників за кредитами і запропонувати боржникам більш вигідні умови погашення кредитів.
Міністр фінансів відзначив, що високий курс долара США зробив повернення валютних кредитів майже неможливим. На його думку, традиційний для банку інстумент повернення боргу - продаж заставного майна - в умовах кризи не працює, "бо немає кому продати, покупця немає".
У цій ситуації банки мають запропонувати боржникам більш вигідні умови погашення кредитів, впевнений Пинзеник.
"Запропонуйте людям "цукерку". Такою цукеркою може бути погашення частини кредиту у гривні (чи інший близький варіант). Але за цю цукерку треба негайно заплатити - шляхом погашення достроково добровільно частини позики", - наголосив голова Мінфіну.
При цьому, відзначив міністр, і позичальник, і банк зазнають курсових збитків, але натомість банк відразу поліпшує свій фінансовий стан, зменшує збитки своїх акціонерів і потребу в коштах для рекапіталізації банку. "Програти, щоб виграти - ось лозунг дня", - підсумував він.
Також міністр фінансів виступає за те, щоб надати комерційним банкам більшу свободу дій у наданні кредитів, які у нормальних, стандартних умовах відносяться до ризикованих, нестандартних.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас