Експерт: Держбюджет-2009 доведеться переглядати раз на квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Держбюджет-2009 доведеться переглядати раз на квартал

Казна та Політика
360
Державний бюджет на 2009 р. доведеться переглядати раз на квартал. Таку думку РБК-Україна висловив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.
"В умовах кризи ситуація змінюється досить швидко. Прикладом може бути листопадове падіння української промисловості, яке ніхто не очікував у таких масштабах. Я думаю, що до питання бюджету доведеться повертатися не рідше, ніж раз на квартал", - сказав він.
Крім того експерт відзначив, що зараз Верховна Рада приймає основний фінансовий документ країни паралельно з низкою антикризових законів, багато з яких пов'язані з держбюджетом. "І якщо бюджет буде прийнятий, то потім доведеться його коректувати також і з урахуванням антикризових законів", - сказав він.
У той же час І.Бураковський висловив упевненість, що в сформованих умовах краще прийняти державний бюджет до Нового року. "Підготовлений урядом держбюджет є чорновим варіантом, тому що будь-яка цифра на сьогоднішній день має сумнівну точність. Але нам потрібний документ, у якому були б хоча б якісь загальні параметри, опорні точки. У випадку прийняття держбюджет буде робочим документом, відкритим для змін і всі ці поправки будуть направлені на формування умов для виживання української економіки", - підкреслив експерт.
Разом з тим він відзначив, що країна може вступити в новий рік і без бюджету. "У принципі в Бюджетному кодексі передбачена ситуація, коли парламент не встигає вчасно прийняти бюджет і країна входить у новий рік без нього. Далі діють певні правила. Іде фінансування, насамперед основних т.зв. захищених статей, у пропорції 1/12 від бюджету попереднього року. І є ціла система правил, що робити з іншими статтями доти, поки не буде прийнятий бюджет. Тому така ситуація передбачена і вона більш-менш урегульована", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас