Ющенко: В Україні спостерігаються позитивні тенденції на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: В Україні спостерігаються позитивні тенденції на валютному ринку

Валюта
1460
В Україні спостерігаються позитивні тенденції на валютному ринку.
Про це Президент України Віктор Ющенко заявив під час зустрічі з головою НБУ, посадовими особами Національного банку, представниками Міністерства фінансів і комерційних банків, повідомляє прес-служба глави держави.
"Очевидні позитивні тенденції на валютному ринку: ми маємо стабілізацію валютного курсу, курс міжбанку повернутий до рівня, близького до офіційного курсу. Ця тенденція повинна бути закріплена", - сказав Ющенко. За його словами, на поточному тижні валютно-курсова політика і ринок "спрацювали добре".
У той же час Президент додав, що, вирішуючи проблему курсу, необхідно в обов'язковому порядку не забувати про підтримку ліквідності комерційних банків. Ющенко відзначив, що вважає одним з першочергових завдань реструктуризацію заборгованості клієнтів перед банками. Від цього, додав він, залежить подальша діяльність кожного конкретного банку, а також полегшення виконання зобов'язань самих клієнтів.
Окрему увагу учасники зустрічі приділили питанню про ситуацію з виплатою населенням кредитів. На зустрічі банкіри також відзначили, що вважають за доцільне, щоб у діях НБУ було більше відкритості та прозорості.
За їхнім переконанням, Нацбанк повинен максимально наблизитися до банківської системи і працювати спільно. Мова йде, у тому числі, про порядок обговорення та узгодження з учасниками ринку регуляторних актів. На думку банкірів, відкритість НБУ важлива і громадянам для розуміння кроків, мотивацій і наслідків подій, що відбуваються.
Глава держави при цьому висловився за доцільність щотижневих зустрічей НБУ з банкірами. Учасники зустрічі також торкнулися питання державного бюджету на 2009 р. У першу чергу, була виражена стурбованість реалістичністю розрахунків урядом макроекономічних показників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас