"Ъ": Час бика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Час бика

1802
У столиці та областях підготовка до свят вже закінчена. У всіх містах влада пообіцяла влаштувати традиційні феєрверки та концерти. При цьому в кожному обласному центрі жителів чекають особливі подарунки. Наприклад, у Дніпропетровську встановили найдорожчу в Україні ялинку заввишки 14 м зі світлодіодних елементів загальною вартістю близько 4 млн грн. А в Києві на головну площу організатори свята привезуть символ нового року - 600-кілограмового бика на прізвисько Рафаель.
У Києві святкування Нового року стартує о 20.00 31 грудня і продовжиться до третьої години ночі 1 січня 2009 року. Святковий концерт буде складатися з двох частин: фольклорного свята - з 21.00 до 23.00 і молодіжної програми, під час якої зіграють групи "Друга ріка", ТІК, Mad Heads XL.
Організатори новорічного шоу, яке пройде під патронатом Київської міськдержадміністрації, планують привезти на майдан Незалежності символ 2009 року - 600-кілограмового жовтого бика на прізвисько Рафаель.
У Дніпропетровську встановили унікальну ялинку в стилі high-teсh, виготовлену за новою технологією зі світлодіодних елементів. 14-метрове "дерево" управляється дистанційним пультом та обійшлося приблизно в 4 млн грн. За словами чиновників, зробити жителям подарунок допомогли спонсори.
Міська ж ялинка - від мерії - традиційно відкриється в парку ім. Глоби. Туди в новорічну ніч прийдуть вітати городян вісім пар Дідів Морозов і Снігурок (за числом районів міста).
У Донецьку міськрада вперше за останні роки збільшила кількість новорічних і різдвяних заходів. Особливістю нинішніх урочистостей стане одночасне їхнє проведення на площі Леніна і в найбільшому парку відпочинку ім. Щербакова. З 28 грудня до 7 січня донетчанам обіцяють близько 50 театралізованих розважальних вистав і концертно-ігрових програм.
Головні святкові заходи у Запоріжжі і Львові намічені на Різдво. У Запоріжжі на озері в Дубовому Гаю пройдуть курячі перегони та бої "стінка на стінку". На львівській площі Ринок встановлять різдвяну шопку (скульптурну композицію, що зображує народження Ісуса Христа). З 7 січня до 2 лютого в Домініканському соборі буде проходити різдвяний фестиваль.
Новорічні заходи у Харкові почнуться вже сьогодні - з відкриття великої Слобожанської ялинки, ковзанки під відкритим небом, концерту та феєрверка на площі Свободи. Крім того, у святкові дні в місті відкриється Льодове місто зі скульптурами майстрів з України, Росії і Фінляндії.
Призи під час зимових свят обіцяють в Одесі. Концерт "Новий рік на Думській площі" почнеться о 21.00 31 грудня і протриває до третьої години ночі 1 січня. Гостей свята чекає розіграш 20 туристичних путівок і двокімнатної квартири, а також лазерне шоу і феєрверк. Не пощастило, мабуть, тільки одеським водіям. За розпорядженням міської влада в новорічну ніч буде організована безперебійна робота транспорту.
В Ужгороді біля головної ялинки міста, встановленої на Народній площі, із сьогоднішнього дня і до самого Нового року будуть проходити розважальні програми для дітей. У новорічну ніч гуляння перемістяться на Театральну площу, де відбудеться традиційне новорічне шоу "Караоке". Переможцеві обіцяний ноутбук.
У чому влада всіх міст єдина - так це в обіцянці влаштувати опівночі у всіх містах святковий феєрверк.
Панас Збірний
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас