Комісія цінних паперів і бірж США (SEC) знизила темпи роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія цінних паперів і бірж США (SEC) знизила темпи роботи

Фондовий ринок
271
Влада США в цей час ініціює набагато менше розслідувань справ про фінансові махінації з акціями, ніж 8 років тому, що змушує задуматися, чи не було регулювання фінсектора з боку адміністрації президента Буша занадто м'яким, відзначає газета International Herald Tribune.
Відповідно до дослідження групи експертів із Сіракузького університету, що використовували для аналізу дані міністерства юстиції, кількість розслідувань шахрайських операцій із цінними паперами скоротилася цього року до мінімуму з 1991 року.
За перші 11 місяців цього року почато 133 подібні розслідування. В 2000 році їх було 437, в 2002 році був поставлений "рекорд" у результаті скандалів з Enron, WorldCom та іншими організаціями - 513 справ. Число розслідувань SEC, які потім були передані в Міністерство юстиції, зменшилося з 69 справ в 2000 році до 9 в 2007 (на 87 проц.).
Офіційна влада використовує ці дані, щоб заявляти про успішне викорінювання шахрайства і махінацій на фондових ринках. Однак багато хто з аналітиків вважає, що далеко не всі подібні випадки вивчаються і не всі розслідування закінчуються приводом винних у суд.
Юристи та фінансисти стверджують, що уряд США за останні роки перетворився на "паперового тигра", якого ніхто не сприймає всерйоз, коли мова йде про шахрайство. У числі причин цього називають ослаблення регулятивних заходів, скорочення співробітників Комісії цінних паперів і бірж (SEC) США і перекидання основних сил ФБР на боротьбу з тероризмом.
"Думаю, SEC не впоралася зі своєю роботою, - стверджує нью-йоркський юрист Джейкоб Заманські, що представляє інтереси інвесторів, які втратили гроші в результаті махінацій біржових шахраїв. - Вони більше зацікавлені в захисті Уолл-стріт, а не інвесторів. Нова адміністрація повинна повністю змінити SEC". Обраний президент Барак Обама вирішив призначити новою главою SEC 53-річну Мері Шапіро, що має великий досвід регулювання ринку, у тому числі розслідування голосних скандалів на Уолл-стріт.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас