У США різко виріс попит на житлові кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США різко виріс попит на житлові кредити

Кредит&Депозит
2849
Асоціація іпотечних банків США повідомила, що число заявок на оформлення іпотечних позик у США тільки за минулий тиждень збільшилося на 48%. Завдяки безпрецедентному зниженню базової дисконтної ставки ФРС США і виділенню багатомільярдних коштів на викуп проблемних іпотечних облігацій відсотки з іпотеки впали до рекордних показників, що стимулювало різке збільшення охочих рефінансувати свій кредит або укласти новий контракт на покупку житла.
Зусилля американської фінансової влади щодо зниження вартості позикових коштів для роздрібних ринків починають давати результати - у США зафіксовано рекордне збільшення звернень за рефінансуванням іпотечних кредитів та укладанням нових контрактів. Як повідомила американська Асоціація іпотечних банків (MBA), індекс активності з іпотечних позик, що складається нею, тільки за минулий тиждень досяг 1245 пунктів, що на 48% вище в порівнянні з попереднім тижнем.
Показник, досягнутий минулого тижня, є рекордом з липня 2003 року. За даними MBA, більше 80% тих, хто звернувся в іпотечні банки та організації, подали заявки на рефінансування своїх іпотечних позик, переходячи на інший кредитний тариф з більш вигідною процентною ставкою. При цьому 11% заявок склали і нові контракти на купівлю будинків. "Люди в масовому порядку ринулися рефінансуватися", - повідомив в інтерв'ю Bloomberg гендиректор масачусетської іпотечної фірми Mortgage Master Лейф Томсен, додавши, що його компанії довелося додатково найняти 50 фахівців з обробки заявок на рефінансування іпотечних позик.
До різкого збільшення числа іпотечних заявок привели безпрецедентні заходи американського уряду з підтримки роздрібного кредитування та у тому числі на ринку житла. Нагадаємо, у середині грудня ФРС рекордно знизила базову дисконтну ставку до 0,25%. Крім того, у листопаді ФРС повідомила про виділення $600 млрд на викуп з ринку облігацій державних іпотечних агентств Fannie Mae, Freddie Mac та Ginnie Mae. За даними Freddie Mac, ставки по найбільш популярних іпотечних кредитах у США минулого тижня впали більш ніж на 0,25% і досягли 37-річного мінімуму. Останні події дозволяють деяким експертам робити обережні прогнози про те, що, якщо попит на рефінансування іпотечних кредитів у США найближчим часом продовжиться, це може привести до стабілізації цін на житло в США, які падають із січня 2006 року.
"Схоже на те, що в країні починається бум іпотечного рефінансування. Міністерство фінансів і ФРС створили обстановку, при якій даний розвиток подій стає неминучим", - повідомив у записці для інвесторів аналітик інвесткомпанії Ladenburg Thalmann Ричард Боув.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас