Експерт: Курс гривня-долар на кінець 2009 р. навряд чи буде значно вищим від сьогоднішнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс гривня-долар на кінець 2009 р. навряд чи буде значно вищим від сьогоднішнього

Валюта
4678
Курс гривня-долар на кінець 2009 року навряд чи буде значно вищим від курсу на кінець цього року. Про це повідомив економіст інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Пархоменко.
За його оцінкою, курс грн./дол. фундаментально обґрунтований на рівні приблизно 6,00-6,50. У той же час, за словами А.Пархоменка, девальвація гривні сьогодні є обґрунтованою, оскільки була викликана зростанням дефіциту платіжного балансу, відтоком капіталу та внутрішнім попитом на долар. Однак, на думку економіста, існує також досить висока ймовірність того, що долар втратить статус світової резервної валюти і домінуючої валюти платежів. "Однак якщо це відбудеться, то не в наступному році", - відзначив А.Пархоменко. За його словами, цей процес є довгостроковим.
"Щодо сьогоднішньої ситуації, то роль долара лише росте, оскільки інвестори продовжують скуповувати американські суверенні облігації, вважаючи їх надійною інвестицією (safe haven), особливо в період кризи", - додав А.Пархоменко.
Як повідомлялося, торги по долару на українському міжбанку сьогодні відкрилися зниженням котирувань - 7,55/7,75 грн. за 1 долар.
За інформацією прем'єр-міністр України Юлії Тимошенко, озвученою 23 грудня, девальвація курсу гривні за період з початку жовтня ц.р. склала 38,5%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас