Експерти: Портфельним інвесторам 2009 рік принесе небувалий успіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Портфельним інвесторам 2009 рік принесе небувалий успіх

Фондовий ринок
2457
Експерти інвестиційної компанії Phoenix Capital вважають, що 2009 рік може виявитися винятково вдалим з погляду портфельного інвестора - гривнева прибутковість вкладень у цінні папери українських компаній може обчислюватися дво/тризначними цифрами.
"Індекс ПФТС протягом 2008 року впав на 84% та у цей час українські акції першого ешелону можна придбати в 5-15 разів дешевше, ніж рік тому", - говориться в підготовленому компанією огляді Українська стратегія 2009: Коли слабкий стає сильним.
Як повідомили в компанії, головними критеріями вибору інвестиційних інструментів у наступному році аналітики Phoenix Capital вважають низьке боргове навантаження емітента та експортну орієнтованість бізнесу, що дозволяє йому одержувати доходи в іноземній валюті, у першу чергу, у доларах та євро.
"На нашу думку найбільш привабливими в середньостроковій перспективі галузями є український аграрний сектор, металургія і харчова промисловість. Саме ці галузі виявляться у виграшному становищі завдяки очікуваній девальвації національної валюти до 13,5грн./$ до кінця 2009 року", - говориться в підготовленому компанією огляді.
Експерти при цьому вважають, що високий експортний потенціал поряд з відсутністю боргів дозволять металургії, агросектору і харчопрому стати локомотивами зростання економіки в III-IV кварталах 2009 року З іншого боку, найбільші ризики, на думку експертів Phoenix Capital, присутні в галузях, що розвиваються переважно за рахунок позикових коштів. Це, у першу чергу, будівництво, роздрібна торгівля, банківський сектор та, у меншій мірі, машинобудування.
Більшість вітчизняних машинобудівних компаній зіткнуться з падінням попиту на свою продукцію через згортання інвестиційних програм українських і російських промислових виробників.
"Для консервативних інвесторів, не схильних до високих ризиків, привабливими стануть галузі, на продукцію яких існує стабільний попит - виробництво електроенергії, пиво-безалкогольна промисловість і телекомунікації", - прогнозують експерти Phoenix Capital.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас