Союз золотопромисловців Росії просить прем'єр-міністра встановити 0 ставку ПВКК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Союз золотопромисловців Росії просить прем'єр-міністра встановити 0 ставку ПВКК

Банківські метали
222
Союз золотопромисловців Росії направив прем'єр-міністрові Росії Володимиру Путіну пропозицію про підтримку галузі в умовах глобальної фінансової кризи.
Золотодобувні компанії, які почувають себе краще від інших металургів за рахунок інвестиційного попиту на дорогоцінні метали, просять владу ввести диференційований податок на видобуток корисних копалин (ПВКК), що у цей час єдиний і становить 6%, говориться в зверненні, що поширив Союз.
Вони також просять звільнити фізичних осіб від податку на додану вартість (ПДВ) при покупці злитків. Про останній захід галузь просить владу вже кілька років, розраховуючи, що це приведе до збільшення попиту на дорогоцінний метал у Росії.
Союз просить установити нульову ставку ПВКК для видобутку золота на розсипних родовищах і таку ж ставку для рудних родовищ у перші та останні 3-5 років їхнього відпрацьовування. Для родовищ у віддалених регіонах з нерозвиненою інфраструктурою запропонована ставка 0% - 1 %.
В інші періоди експлуатації рудних родовищ запропонована ставка 3 відсотки, що, за даними союзу, відповідає середньосвітовому рівню.
Найбільшою в Росії золотодобувною компанією є Полюс Золото, вона забезпечує чверть видобутку цього дорогоцінного металу в країні. За нею ідуть британська Peter Hambro і Поліметал.
Союз також просить відновити практику сезонного кредитування підприємств, що добувають розсипне золото і страждають зараз від кризи ліквідності.
"У цей час у зв'язку нестачею ліквідності та зростанням системних ризиків в економіці банки відмовляють у кредитуванні навіть перевіреним клієнтам, або підвищують процентні ставки до неприйнятних рівнів (20 % річних і вище)", - говориться в зверненні союзу.
Союз також пропонує продовжувати держфінансування будівництва промислової інфраструктури в районах видобутку золота.
"На сьогодні з 10 найбільших родовищ золота в промисловому відпрацьовуванні перебувають тільки 4. Основна причина - відсутність доріг та електроенергії, необхідних для будівництва фабрик та їхньої рентабельної експлуатації. По більшості проектів у галузі вкладення держави в інфраструктуру багаторазово окупляться за рахунок податкових платежів нових виробництв і соціального ефекту від створення нових робочих місць", - вважає союз.
За прогнозом голови Союзу золотопромисловців Валерія Брайко, в 2008 році Росія вперше за п'ять років збільшить виробництво золота, зростання складе 8 % і протриває, як мінімум, до 2011 року.
Виробництво золота, що враховує видобуток, а також вторинне і попутне виробництво, в 2008 році збільшиться на 13 тонн у порівнянні з минулим роком до 176 тонн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас