Парламент України прийняв закон про соціальний захист населення під час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України прийняв закон про соціальний захист населення під час кризи

Казна та Політика
4016
Верховна Рада України прийняла закон про заходи соціального захисту населення від наслідків світової фінансової кризи.
За закон проголосували 230 народних депутатів з 442, що зареєструвалися в залі.
Парламент доручив даним законом допрацювати і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про держбюджет на 2009 рік з урахуванням положень даного закону.
Законом забороняється збільшення штату працівників органів виконавчої влади, установлюється мораторій на закупівлю автомобілів за винятком закупівлі авто для потреб транспортних організацій, установ охорони здоров'я, освіти, Збройних сил України та Міністерства надзвичайних ситуацій за рахунок коштів держбюджету.
Документ передбачає, що в проекті держбюджету на 2009 рік повинен бути передбачений розмір заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Крім того, законом також рекомендується органам місцевого самоврядування тимчасово до 1 січня 2010 року зупинити закупівлю автомобілів за рахунок коштів місцевих бюджетів за винятком закупівлі автомобілів для потреб транспортних організацій, установ охорони здоров'я та освіти.
Крім того, Національному банку України доручається при узгодженні із центральним органом виконавчої влади в сфері праці та соціальної політики в місячний термін затвердити порядок надання відстрочки виплат по банківських кредитах і заборгованості по них для фізичних осіб, зареєстрованих у Державній службі зайнятості після 1 жовтня 2008 року.
Законом також установлюється, що покриття дефіциту бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття буде здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету.
Закон набуває чинності з 1 січня 2009 року і буде діяти до 1 січня 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас