Зустрічаємо Новий рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зустрічаємо Новий рік

2140
Падіння гривні, злі прогнози на новий, 2009, рік - зовсім не привід зустріти Новий рік нудно. Зрештою - як рік зустрінеш, так його і проведеш. От "Деньги" і вирішили з'ясувати - де, як і за скільки грошей можна провести новорічні канікули, не виїжджаючи за межі України. Вибір виявився дивно широкий!
Розвесела столиця
Провести Новорічні свята в Києві можна зовсім ненудно. До послуг жителів і гостей столиці численні торгово-розважальні комплекси, кінотеатри, ковзанки, боулінги, картодроми, бари, ресторани, нічні клуби та інші заклади для відпочинку або гучних компаній.
Для створення належного різдвяного настрою спочатку можна відправитися в кіно і подивитися якийсь тематичний фільм. Добре, турботливий Голлівуд, а слідом за ним і Москва, підготували цілу низку привабливих пропозицій. Наприклад, 18 грудня в Києві в кінотеатрі "Україна" пройшла прем'єра комедії "Чотири різдва", 24 грудня - "Кохання-Зітхання 2" з Крістіною Орбакайте і Гошею Куценком, а 25 грудня в день католицького Різдва відбулася прем'єра анімованого дитячого фільму жахів "Кошмар перед Різдвом". Нові сучасні кінотеатри з якісним обладнанням, м'якими кріслами і світовими кіноновинками встановлюють ціни в межах 20-90 грн. за квиток.
Мінімізувати негативний вплив поп-корну на фігуру можна, відправившись після фільму на ковзанку або в боулінг. Знов-таки, якщо спочатку був обраний торгово-розважальний комплекс, то далеко йти не доведеться.
Наприклад, у ТЦ "Караван" (околиця Оболоні) є ковзанка 48×24 м, там видають ковзани, можна кататися з інструктором і є VIP-роздягальні. 45 хв. катання коштують від 30-45 грн. для дорослих, і 10-20 грн. для дітей. У вартість квитка входять ковзани, а якщо хочеться кататися на своїх - будь ласка, але ціна катання від цього не зміниться. Велика арена й у ТРЦ "Термінал" у Броварах. Тамтешня ковзанка має площу 30×60 м. За 60 хв. катання вихідного дня там доведеться заплатити 40 грн. за дорослий квиток і 25 грн. за дитячий, у вартість квитка включений прокат ковзанів.
Ще один популярний атракціон - боулінг. У розважальному комплексі "Ультрамарин" одна година гри в боулінг обійдеться в 87-222 грн. залежно від дня тижня і часу. В "Ультрамарині" є 18 доріжок, п'ять столів російського більярду та "американки", зал ігрових автоматів і дитяча кімната. І знов-таки в комплексі знаходиться великий кінотеатр.
Відчути справжній драйв і з’ясувати з друзями "хто крутіший" можна на картингу. Крім того, таким нехитрим чином можна задовольнити і спрагу швидкості, що у багатьох не знаходить законного виходу після введення нових штрафів за порушення ПДР. У картинг-центрі "Термінал" дві траси - "Сузука" і "Монако". Десятихвилинний заїзд коштує 80-110 грн. залежно від дня тижня і часу. Любителям картингу варто звернути увагу, що в картинг-центрі "Спрага швидкості" сезон закритий, тому провести там новорічні вихідні не вийде. Клуб відкриється для гостей навесні.
Скільки коштують веселощі
Вартість різноманітних новорічних розваг
Сон у новорічну ніч
Якщо Новий рік є бажання зустріти вдалині від дому, доведеться подбати спершу про вибір місця для нічлігу в уподобаному місті.
"Новий, 2008, рік ми зустріли у Львові, де жили в невеликому готелі, я забронювала там номер приблизно за місяць", - згадує молода мама Світлана. За її словами, номер коштував 200 грн. на добу. "Звичайно, номер був не шикарний, зате затишний і нас це влаштовувало, адже в готель ми приходили тільки ночувати", - відзначила Світлана.
У будь-якому великому місті можна зупинитися в готелі, попередньо забронювавши номер по телефону. Тільки при бронюванні слід уточнити вартість, оскільки може виявитися, що на новорічні свята ціна вища, ніж в інший час. Оселитися на новорічні свята в готелях Львова можна як за 300 грн./доба (двомісний номер у скромному готелі), так і за 700-800 грн./доба (двомісний номер в готелі кращому). У Дніпропетровську і Харкові доба в комфортабельному готелі коштують від 600 грн. за двомісний номер.
А от на півдні країни ціна номера може досягати 1500 грн. на добу. Втім, одеські готелі залучають клієнтів не зростанням цін на Новий рік, а саме навпаки: у деяких одеських готелях проживання під час новорічних свят може коштувати до 20% дешевше, ніж у звичайні дні. До речі, як й у столиці.
Втім, якщо зупинятися в готелі з якихось причин не хочеться, завжди можна орендувати квартиру на добу. Вибір - великий. Наприклад, львівські ріелтори відзначають, що кількість пропозицій оренди житла в жовтні-листопаді збільшилася в півтора рази в порівнянні з минулим роком. Правда, незважаючи на це, відчутного зниження цін не спостерігається. На Новий рік орендувати однокімнатну квартиру в центрі або поруч можна мінімум за 300 грн. на добу. Новорічні розцінки на оренду квартир у Харкові становлять 200-400 грн. на добу. При цьому, як відзначають ріелтори, приїжджі шукають житло в основному в центрі міста, де орендні ставки можуть стартувати з 450 грн. на добу. Апартаменти з вражаючим інтер'єром коштують від 500 грн. на добу. В Одесі ж орендувати квартиру можна мінімум за $30 (220 грн.) на добу, хоча реальніше знайти житло в центрі за $50 (450 грн.) Якщо наймати квартирку більш ніж на два дні, можна й поторгуватися.
В Ялті або Севастополі "одиничку" можна найняти за $25-50 на добу (187-375 грн.), причому на Новий рік ціни частенько виростають на 100%.
Але не виключено, що цей новорічний сезон, як і попередній літній, не виправдає очікування орендодавців, які підвищують ціни, розраховуючи заробити. Цілком імовірно, що для залучення квартирантів, власники житла почнуть скидати ціни під самий кінець грудня.
Подорож. Дешево
Звичний і зручний для більшості транспорт - потяг. Однак взяти квитки до Криму або до Львову на новорічні дати вже досить важко. Відносний дефіцит вони і зараз, незважаючи на те, що в 2008 році "Укрзалізниця" ввела 32 додаткових потяги, а сама подорож залізницею на деяких напрямках з початку року подорожчала більш ніж на 40%. Наприклад, у січні 2008 року квиток у купе поїзда №166 "Київ-Дніпропетровськ" коштував 103,76 грн., а сьогодні - 148,6 грн.
Якщо квитків на поїзд не залишилося, можна виїхати автобусом. Квитки навіть на популярні напрямки дістати простіше, але провести вісім і більше годин, сидячи в автобусі, не дуже комфортно.
Дійсно швидко і зручно подорожувати по Україні літаком. Причому якщо забронювати і викупити квитки заздалегідь, то переліт буде коштувати дешевше, ніж квиток у купе поїзда. Наприклад, до Львову і назад можна злітати з Wizzair за 364 грн., або з "Аеросвітом" за 157 грн. Правда, в call-центрі "Аеросвіта" розповіли, що настільки низька ціна встановлена на вечірні рейси. Поки квитки є навіть на 29 грудня. Звичайно, літак швидкий і зручний, але не варто забувати, що погані погодні умови, а також приліт/відліт якихось важливих урядових делегацій здатні сильно затримати рейс. Тому вибираючись кудись в останній день року, можна зустріти Новий рік в аеропорті або в літаку. А повертаючись додому, через складності з вильотом можна, приміром, не встигнути на важливу зустріч.
Якщо не вдалося купити квитки ні на один вид транспорту, у крайньому випадку, в інше місто можна відправитися і на таксі. Столичні служби готові надати машину для поїздки в інше місто, тільки просять замовляти авто попередньо, щоб підготувати водія до тривалої подорожі. Вартість проїзду на таксі, особливо для однієї людини, відчутно б'є по кишені: середній тариф - 4-7 грн./км за містом. Виходить, що таксі з Києва до Харкова буде коштувати більше 2 тис. грн. І навіть якщо їхати компанією з трьох чоловік поїздка виллється майже у вартість авіаквитка в одному напрямку. Так що це вже зовсім крайній випадок.
Всім СПАть!
Що таке СПА, приблизно уявляє багато хто. Якщо не вдаватися в подробиці, це лікувальні процедури з впливом води.
Якщо хочеться морської романтики, не залишаючи при цьому територію країни, то й у Криму, і в Одесі можна знайти пристойні готелі зі СПА-центрами. Зрозуміло, що лізти купатися в море в січні не варто, однак можна поплавати в готельному басейні, поніжитися в руках масажиста, зігрітися в сауні, а ввечері, після такого приємного дня, пройтися по набережній, помилуватися суворим зимовим Чорним морем.
Наприклад, в Одесі є СПА-центр у готелі "Лондонський", розташованому в центрі міста.
"Для наших гостей, які надають перевагу сполучати відпочинок з турботою про здоров'я, Wellness Spa центр "Формула", розташований у безпосередній близькості до "Лондонського", пропонує чотири види бань, соляну кімнату, сніжний грот, басейн з гідромасажем, шоколадні обгортання, винотерапію, пінний масаж і багато чого іншого", - розповідає Наталя Стадникова, менеджер з маркетингу готелю "Лондонський". Крім СПА, у новорічні свята в цьому готелі пропонують спеціальне новорічне меню і музичну програму. "Ціни на номери не підвищуються, а в період з 28 грудня 2008 року до 7 січня 2009 року в нас діє спеціальна пропозиція: чотири доби за ціною трьох. А для веселих компаній - чотири номери за ціною трьох", - запрошує пані Стадникова. Стандартний одномісний номер зі сніданками за системою "шведський стіл" у цьому готелі обійдеться в 624 грн. на добу, двомісний - 807 грн. на добу.
У Криму СПА-центри є при багатьох готелях. Наприклад, у СПА-центрі чотиризіркового Palmira Palace, на Алупкінському шосе недалеко від Ялти, пропонуються програми догляду за шкірою обличчя, тіла, масажі, бальнеологія, нетрадиційні методи лікування і косметологія. А в новорічну ніч гостей буде розважати телеведучий Геннадій Попенко в рамках вечірки "Молоді 80-і" (вартість участі - 1800 грн.).
У Прикарпатті знаходиться СПА-центр у курортному комплексі "Ріксос-Прикарпаття". До послуг гостей СПА-центру - аюрвердичні техніки, масаж, обгортання і маски на основі натуральних інгредієнтів, сауни, парна з високим рівнем вологості, повітря в якій просочене екстрактами евкаліпта, простора зона для релаксації. У розпорядженні гостей комплексу "Ріксос-Прикарпаття" закритий і відкритий басейни з підігрівом, контрастний басейн з теплою і холодною водою, салон краси, обладнаний фітнес-центр. "Для того, щоб прискорити результат і зберегти його надовго, оздоровчі заходи рекомендується доповнити дієтичним харчуванням і питним курсом лікувальної води", - радить Марія Гурська, фахівець відділу продажів і маркетингу ТОВ "Ріксос-Прикарпаття". Перелік оздоровчих програм настільки великий, що перераховувати просто втомишся - краще заглянути на сайт готелю. Як повідомили, на період свят вільні номери поки є.
Ненудно в Новорічні свята буде й у столиці, адже всі головні "ялинки" та основна подія будуть відбуватися саме в Києві. Якщо хочеться поєднати вихідні зі СПА, є сенс придивитися до готелю Hyatt Regency Kyiv. У цьому готелі знаходиться великий СПА-центр "Натюрель".
У скільки обійдеться СПА-відпочинок в Україні, залежить від того, наскільки активно планується відпочивати. Один сеанс класичного масажу в різних готелях коштує 150-400 грн., стоун-терапія - 150-350 грн., тайський масаж з акупресурою фізіологічно активних точок тіла залежно від тривалості - 150-700 грн., тайський масаж ніг - від 90 грн. Але можна і заощадити - сходити в гарну сауну з масажем і витратити на це задоволення від 500 грн.
Льодові розваги
Дотепер в Україні є міста, в яких діти зроду не бачили ковзанок. Принаймні, організованих. Але таких місць стає все менше. Зараз ковзанки - криті або під відкритим небом - є в кожному великому місті, вони з'явилися навіть у Криму. Наприклад, у Сімферополі вже кілька зим працює відкрита ковзанка, на якій можна покататися за 40 грн./година. Крита ковзанка є й у Севастополі, у торгово-розважальному центрі "Мусон", де "танці на льоді" обійдуться в ті ж 40 грн./година.
В Одесі льодова ковзанка "Умка" працює цілий рік. Вартість години катання - 35-45 грн.
У північних областях з льодом завжди було простіше, тому на радість дітям і дорослим любителем спорту там заливалися ковзанки під відкритим небом. Не буде винятком і ця зима. Принаймні, у Харкові і Львові ковзанки заплановано відкрити. "У Харкові кілька років поспіль заливали ковзанку на площі. Хоча торік було тепло, і лід постійно танув", - згадує житель першої столиці України, Андрій. Проте, ковзанка буде й цього року, її відкриття намічене на 26 грудня 2008 року. Вхід на лід буде платним. Крім цього, на площі Свободи заплановано спорудити дванадцятиметровий замок Снігової королеви, де будуть представлені скульптури з льоду - герої казки Андерсена.
Покататися там можна не тільки на центральній площі. Наприклад, у торгово-розважальних центрах - "Шато-Ледо" і "Караван" побігати на ковзанах можна цілий рік за 20-45 грн./година залежно від дня тижня і часу.
Третій рік поспіль буде працювати льодова ковзанка й у Львові на площі Ринок. "Торік нам так і не вдалося там покататися - ковзанка маленька, приблизно така, як була у Києві на Софіївській площі, а охочих покататися було багато", - поскаржилася киянка Ярослава, яка новий, 2008, рік зустрічала у Львові. Торік вартість катання у Львові становила 20-30 грн./година. Цього року розвага теж не буде безкоштовною. Однак поки її вартість невідома.
Якщо штовхатися на площі Ринок немає бажання, можна піти туди, де вільніше. Правда, це подалі - при стабільній морозній погоді діє відкрита ковзанка в лісовому господарстві "Бухта Вікінгів". Вартість катання там - від 20 грн./година.
Навчитися стояти на льоді можна й у Дніпропетровську. У торгово-розважальному комплексі "Міст Сіті Центр", у спортивних комплексах "Метеор" і "Лавина". Вартість катання - від 20 грн./година.
У Києві дев'ять ковзанок (включаючи відкриту, на Софіївській площі). Вартість катання - від 20 грн./година до 60 грн./година залежно від ковзанки і часу катання.
На лижню!
Звичайно, справжній сніг і гори – найбільш ідеальні умови для катання на лижах. В Україні "природний" гірськолижний спорт можливий тільки в Карпатах та у меншій мірі в Криму. Поїздка в Карпати це, як правило, окрема подорож. Але якщо Новий рік заплановано зустріти у Львові, то до гірськолижних курортів можна добратися без проблем. Місць для катання в Карпатах багато - Славське, Драгобрат, Буковель та інші. Головне, щоб сніг був. Зараз гора Тростян (Славське) приймає лижників з 10-15-сантиметровим шаром снігу. Вартість денного ski-pass становить 120 грн. У Буковелі один підйом обійдеться в 10-25 грн. залежно від дня тижня, часу, а також виду підйомника. Денний абонемент на підйомники коштує від 182 грн. Прокат гірськолижного обмундирування - від 55 грн./доба.
Відправитися покататися в Крим на Ай-Петрі або на Ангарський перевал теж запросто можна в один з днів, виділених для зустрічі Нового року в Ялті. Траси в Криму недовгі, середньої складності і для новачків. На Ай-Петрі є дев'ять трас, обладнаних підйомниками, найдовша з них - 1300 м. Вартість задоволення з року в рік росте, минулої зими підйомник коштував 50 грн./доба, оренда інвентарю - від 40 грн.
У всіх інших регіонах їхнім жителям і гостям доводиться задовольнятися штучними гірськолижними схилами. У Києві можна покататися в Протасовому Яру та Вишгороді. Схил у Протасовому Яру можна скорити за 6-7 грн. (один підйом). Оренда лижного інвентарю коштує від 40 грн. за дві години. Втім, у цього схилу, як й у будь-яких схилів у центрі міста, є величезний недолік - багато лижників. Відкрита торік траса у Вишгороді вже теж "забита" тими, хто катається. Особливо у вихідні та вечірній час. Вартість користування підйомником - 5-7 грн./підйом або 60-90 грн./день, оренда лижного інвентарю - 60 грн./2 години або від 110 грн./день.
У Дніпропетровську можна покататися на лижах у парку розваг "Лавина". Вартість підйомника - 2-4 грн./підйом або 40-60 грн. за три години. Оренда лиж, черевик - від 30 грн.
За наявності снігу можна покататися й у Харкові на лижній базі "Темп" або в гірськолижному центрі "Альпійська долина". Витратити доведеться 4-6 грн. за разовий підйом або 60-80 грн. за абонемент на три години. Прокат спорядження коштує від 35 грн./година.
Кинути друга
Власникам свійських тварин непросто "махнути" кудись на вихідні, оскільки не завжди є на кого залишити улюбленого вихованця. Однак існує простий спосіб забезпечити чотириногому другові тимчасове пристанище, де про нього будуть піклуватися професіонали. І коштує це достатньо недорого.
"Я не можу поїхати з вами - Бригантину нема з ким залишити", - відмахувалася Аня від пропозиції друзів відправитися на вихідні до Одеси. Взяти собачку із собою Аня не могла, оскільки ту закачує в машині. Улюблениця Ані - Бригантина - російський той-тер'єр. При бажанні господарки собачку з радістю би прийняли в спеціальному готелі для свійських тварин, де за звірами доглядають професіонали, однак героїня історії не готова довірити свою підопічну незнайомим людям. А даремно.
У готелях свійських тварин годують, вигулюють, граються з ними, дресирують, дають поспілкуватися з чотириногими друзями, а за додаткову плату - лікують і стрижуть.
Відразу обмовимося, що в готелі беруть не всіх тварин. Без проблем можна оселити собаку, кішку, птаха або гризуна.
Екзотичних тварин, рептилій, плазунів і комах з розпростертими обіймами в готелях не чекають. Для того, щоб прилаштувати такого вихованця, доведеться довго шукати установу або домовлятися полюбовно. Однак навіть "звичайну" тварину просто так не прилаштувати: "Тварина повинна бути провакцинована та оброблена від ендопаразитів не раніше ніж за три дні, їй повинна бути проведена дегельмінтизація. З документів обов'язково потрібні медична картка (якщо вона є), ветеринарний паспорт з оцінками про проведення клініко-діагностичних досліджень і вакцинації, довідка від ветеринарного лікаря, а також номер телефону ветеринара і рекомендації власника вихованця в письмовому вигляді. Справа в тому, що приводячи тварину в готель, багато власників забувають у поспіху повідомити, що тварина має якісь алергійні захворювання або не любить певні звуки", - пояснює власниця готелю для свійських тварин "Зооготель" Наталя Полторак-Шлапацька.
З місцями в готелях на Новий рік і вихідні дні можуть виникнути проблеми, тому збираючись у поїздку, варто заздалегідь зарезервувати номер для вихованця. Для цього потрібно просто зателефонувати до готелю і домовитися. У призначений день привезти тварину з "багажем": повідком, нашийником, мискою, іграшками і підстилкою. Зрештою, для тварини такий спонтанний переїзд і розставання з хазяями може виявитися стресом, особливо в перший раз. Тому знайомі речі із запахом дому допоможуть другові пережити розлуку.
Якщо планується віддати вихованця в готель вперше, потрібно обов'язково його відвідати, щоб побачити своїми очами, де буде жити улюбленець. Увагу потрібно звернути на вихователів і постояльців, вольєри, клітки, місце вигулу і якість санітарної обробки.
Стандартні умови утримання тварин - дворазове харчування і дворазовий вигул. Якщо вихованець звик до іншого режиму, про це потрібно попередити при поселенні. Вартість проживання і додаткових послуг залежить від готелю і тварини. За добу проживання собаки доведеться заплатити 40-90 грн., кішки - 30-60 грн. Годують тварин спеціальними кормами або натуральними продуктами. Харчування оплачується разом з проживанням або окремо.
Аурелія Кабанова, директор агентства нерухомості "Аурелія", власниця чорного російського тер'єра Адоніса, переможця багатьох виставок:
- Дуже часто мені доводиться залишати Адоніса в готелі - коли їжджу у відрядження або у відпустку, або коли через зайнятість бракує часу на повноцінний догляд за вихованцем. Крім того, у готелі його виходжують, коли він хворіє. Значно полегшує мені життя й те, що професіонали розплідника, при якому перебуває готель, навчають Адоніса командам, стрижуть його і купають. Взагалі мій собака настільки любить бувати в готелі, що забрати його додому - ціла проблема.
Вартість номера в готелі для тварин
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас