Фондові ринки Азії ростуть на зниженні нафтових цін і статданих зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії ростуть на зниженні нафтових цін і статданих зі США

Фондовий ринок
131
Фондові майданчики АТР демонструють зростання у четвер вперше за 5 сесій на очікуваннях, що падіння вартості нафти знизить витрати на паливо і - побічно - дозволить споживачам витрачати більше коштів на інші товари або послуги, повідомило агентство Bloomberg.
Дані із замовлень на товари тривалого користування в США виявилися більше позитивними, ніж очікувалося, і послабили побоювання з приводу значного скорочення бізнес-інвестицій в умовах рецесії.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific додав 0,4%. Більшість ринків регіону закриті у зв'язку зі святкуванням Різдва. Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 0,2%, таїландський SET - на 0,4%. Китайський CSI 300 опустився на 0,2%.
Зростання на фондових ринках Азії очолили судноплавні компанії і виробники електроніки.
"Нафта, що подешевіла, дозволить американцям більше витрачати на інші речі. Висока вартість палива різко збільшувала витрати компаній та її падіння, можливо, змінить тенденцію з прибутком наступного року", - стверджує Йосінорі Нагано з Daiwa Asset Management Co.
Зниження замовлень на товари тривалого користування минулого місяця в Сполучених Штатах склало 1%, тоді як аналітики очікували падіння цього показника на 3%. Замовлення без урахування транспортного обладнання несподівано виросли на 1,2%, тоді як очікувалося зменшення на 3%.
Витрати населення США в листопаді зменшилися на 0,6%, доходи - на 0,2%. Однак рівень споживчих витрат з урахуванням інфляції збільшився минулого місяця на 0,6%, що стало найбільш значним підйомом майже за два роки. Це, на думку експертів, говорить про те, що падіння цін на паливо дозволяє споживачам визволити кошти для передноворічних покупок.
Вартість нафти з поставкою в лютому впала в середу на 9,3% - до $35,35 за барель.
Ціна паперів другого за величиною японського судновласника Mitsui O.S.K. Lines Ltd. піднялася на 4,6%. Котирування акцій найбільшої судноплавної компанії в Японії за розміром виручки збільшилися на 3,9%.
Середня вартість бункерного палива марки 380 Centistoke, використовуваного великими морськими судами, впала за останні 2 дні на торгах у Сінгапурі на 7,5%. При цьому ще в жовтні Mitsui O.S.K. заявляла, що зміна паливних цін на долар спричиняє зміну її річного прибутку до оподатковування на 300 млн ієн ($3,37 млн).
Курс акцій провідного світового виробника електроніки Panasonic підвищився на 3,8%. Папери Toshiba подорожчали на 4,8%. Ринкова капіталізація виробник офісного обладнання Ricoh Co. збільшилася на 4,2%.
Котирування паперів підрозділу найбільшої енергетичної групи Китаю Huaneng Power International Inc. впали на 3,4% на новинах про те, що провідний китайський виробник вугілля підвищив ціни на свою продукцію на 10%, при цьому 80% електроенергії в країні генерується на електростанціях, що працюють на цьому паливі. Вартість акцій провідного оператора електростанцій у південних провінціях Китаю Guangdong Electric Power Development Co. знизилася на 2,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас