Експерти: Прийняття антикризового закону позитивно вплине на будівельну галузь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Прийняття антикризового закону позитивно вплине на будівельну галузь

Нерухомість
1620
Експерти ринку нерухомості позитивно оцінили прийняття Верховною Радою закону "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва" (№ 3354), розробленого Кабінетом міністрів.
"Зараз необхідно вживати ефективні заходи і робити конкретні кроки, щоб зменшити негативні наслідки впливу кризи. І тому прийняття антикризового закону - дуже позитивний крок", - сказав голова ради директорів Української будівельної асоціації, голова ради директорів девелоперської компанії "XXI Століття" (Київ) Лев Парцхаладзе.
"Так, він недосконалий, але потрібно ж із чогось починати. Адже ситуація розвивається таким чином, що з кожним тижнем усе гостріше постає питання із приводу можливості подальшої роботи ринку будівництва та нерухомості. Тому зараз потрібно почати дії відповідно до прийнятого закону, а потім поступово можна все допрацьовувати", - додав він.
За словами Л.Парцхаладзе, позитивних змін на ринку будівництва можна буде очікувати після реалізації всіх норм закону. "Але повне поновлення роботи ринку можливо тільки після стабілізації ситуації на фінансовому ринку і відновлення процесу кредитування банками забудовників і покупців нерухомості", - відзначив він.
На думку, першого віце-президента АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ) Василя Можара, прийняття даного закону посприяє припливу інвестицій населення на будівництво житла.
"У першу чергу населення, що має гроші, повинно розуміти, що будівельна галузь підтримується державою. Як тільки вони це зрозуміють, вони понесуть свої кошти в цю галузь і будуть вкладати гроші. Тому антикризовий закон щодо цього дуже позитивний", - сказав він.
Як повідомлялося, прийнятий парламентом України закон передбачає надання державної підтримки в завершенні будівництва житлових об'єктів з високим ступенем готовності, а також спрощення дозвільних процедур у будівництві та часткове відшкодування забудовникові або інвесторові витрат на будівництво або реконструкцію житлових й об'єктів житлово-комунального господарства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас