Японія через мита Росії втрачає 20 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія через мита Росії втрачає 20 млрд дол.

Казна та Політика
963
Японська економіка через збільшення мит у Росії може втратити 20 мільярдів доларів. До таких висновків прийшли аналітики агентства "Автостат". За оцінками директора агентства Сергія Целікова, у Росію з Японії щорічно ввозиться близько мільйона автомобілів, включаючи 300 тисяч старих.
Підвищення мит знизить обсяг коштів, які одержує Японія від продажу автомобілів і запчастин, у два рази або більше, якщо фінансова криза буде прогресувати. Це пов'язано, почасти, з тим, що в японців поки немає власних складальних виробництв у Росії крім заводу Toyota у Санкт-Петербурзі.
Крім того, Росія є одним з найбільших ринків збуту старих авто для японської економіки. "У Японії діють високі податки на машини у віці, і дотепер позбуватися від секонд-хенда було вигідніше, ніж платити за утримання", - заявив виданню Газета.Ру викладач Вищої школи економіки Генріх Пенікас. Він відзначив, що японці раніше збували за такою схемою старі машини в Росію, і купували нові натомість. "Із введенням заборонних тарифів на вживані авто ця схема перестає діяти. І в результаті сильно загальмує продажі нових машин на місцевому ринку", - упевнений він.
Відзначимо, що російський авторинок є другим за значимістю після американського для японської автомобільної промисловості.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас