Росіяни будуть будувати АЕС для Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни будуть будувати АЕС для Білорусії

Енергетика
360
Будівництвом атомної електростанції в Білорусії займеться російська держкорпорація "Росатом". Про це заявив директора департаменту розвитку ядерної енергетики Міністерства з надзвичайних ситуацій Білорусії Микола Груша. Як очікується, переговори з російською держкорпорацією відбудуться на початку 2009 року.
За словами Груші, рамкова угода з Росією буде підписана вже в першому кварталі 2009 року, після чого Білорусія зможе вести переговори про укладання контракту. Раніше Білорусія пропонувала декільком компаніям з різних країн світу взяти участь у будівництві АЕС, однак позитивну відповідь одержала тільки від "Росатома". "У нас практично немає іншого вибору, тому що інші компанії або не дали конкретної відповіді, або не можуть здійснити будівництво в необхідний термін", - сказала Груша.
Крім того, рамкова угода вже підписана з китайською Гуандунською ядерною енергетичною корпорацією, що, після укладання контракту, виступить як консультант при будівництві АЕС. За словами Груші, документ буде підписаний на початку 2009 року.
15 лютого 2008 року перший віце-прем'єр Білорусії Володимир Семашко заявив, що будівництво нової атомної електростанції в республіці почнеться в січні 2009 року. Крім того, він оголосив, що до кінця 2008 року уряд Білорусії повинен остаточно визначитися з місцем будівництва АЕС, а також знайти постачальника технологій та обладнання.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас