Медведєв: Ніякої деномінації ми не плануємо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Ніякої деномінації ми не плануємо

Казна та Політика
1091
Російська влада буде підтримувати курс рубля в певних межах, але він стане більш гнучким, ніж це було останнім часом. Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю державному телебаченню.
Президент РФ запевнив, що ніякого дефолту або деномінації в Росії бути не може. "Росія здатна платити по своїх боргах, і обсяг внутрішнього боргу в нас такий, що ніякого дефолту бути не може, ніякої деномінації ми теж не припускаємо, це абсолютно безглузда річ", - заявив Медведєв, відповідаючи на запитання про можливість такого розвитку подій.
При цьому він заявив, що курс рубля повинен бути трохи більш гнучким, ніж це було останнім часом, відзначивши, що це необхідно, щоб "не створювати внутрішньоекономічних проблем". "Що стосується курсу рубля, то він повинен бути ефективним, і він повинен відповідати реальному стану нашої економіки. Тобто, ми повинні його підтримувати в певних межах, але в той же час цей курс повинен бути, можливо, трохи більш гнучким, ніж це було останнім часом, для того, щоб не створювати внутрішньоекономічних проблем", - сказав Медведєв. При цьому глава держави відзначив, що влада все-таки "повинна його підтримувати в певних межах".
Медведєв також підкреслив, що всі дії влади відносно курсу будуть відкритими. "Усе, що не буде робитися, буде робитися відкрито", - сказав він, запевнивши, що "це не повинно привести до втрат у громадян Російської Федерації". "Лінія поведінки влади не може бути такою, як в 1998 році, коли якісь рішення були прийняті, а на наступний ранок усі прокинулися пограбованими, відчули, що вони втратили дуже і дуже сильно", - підкреслив президент. "Ми будемо вести передбачувану економічну політику і підтримувати нормальні, гарні макроекономічні пропорції, але, природно, у тих умовах, у яких ми сьогодні живемо", - сказав він.
Президент РФ визнав, що ситуація в країні зараз не найпростіша, але немає приводів "для якихось абсолютно драматичних висновків або тим більше істерик". "Немає підстав думати, що нам потрібно буде вживати якісь радикальні заходи. У цьому сенсі ми не плануємо здійснювати жоден з тих заходів, про які ви говорите", - сказав Медведєв.
При цьому він визнав, що в період кризи Росія може зазнати втрат в економіці, однак пообіцяв, що ці несприятливі наслідки не торкнуться соціальної сфери. "Ми, природно, на цій кризі можемо щось втратити: темпи зростання, розвиток реального виробництва, що напланували. Криза є криза. Але ми в жодному разі не повинні втратити жодне із соціальних завоювань, які були зроблені в останні роки. Зрештою, Російська Федерація за Конституцією - це соціальна держава", - заявив Медведєв.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас