"Газ України" не виділив "Київенерго" ліміти газу на 3-тю декаду грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" не виділив "Київенерго" ліміти газу на 3-тю декаду грудня

Енергетика
167
Компанія "Газ України" не виділила ВАТ "Київенерго", що експлуатує столичний енергокомплекс, ліміти природного газу на третю декаду грудня, повідомила прес-служба підприємства з газопостачання та газифікації ВАТ "Київгаз" у середу.
"Київгаз" не виключає можливого повторення ситуації зі зниженням тиску газу в мережах столиці. Це обумовлено тим, що "Газ України" не виділив на третю декаду грудня 2008 року ліміту природного газу", - говориться в повідомленні "Київгазу".
У зв'язку з цим, заступник голови правління з питань газопостачання "Київгазу" Сергій Корнієнко звернувся до керівництва "Київенерго" із проханням негайно вирішити питання з "Газом України" про одержання планових обсягів газу на грудень.
"В іншому випадку, "Київгаз" буде змушений обмежити транспортування природного газу на об'єкти "Київенерго", - підкреслює прес-служба.
Як повідомлялося, "Київенерго" 12-14 грудня відключило близько 5000 будинків у Києві від гарячого водопостачання, а в окремих районах було припинено і теплопостачання. До таких наслідків привело зниження поставок природного газу на столичні теплоелектроцентралі ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 через борги "Київенерго" за газ, що постачається.
В "Київенерго" заявили, що компанія не здатна оплатити споживаний газ через небажання Київської міської державної адміністрації компенсувати компанії різницю між чинними та економічно обґрунтованими тарифами на виробництво теплової енергії.
За даними "Київенерго", з початку поточного року заборгованість столичної влади перед компанією по цій статті становить 516 млн грн.
"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Сумарна встановлена електрична потужність двох ТЕЦ компанії становить 1,2 тис. Мвт, теплова - 3,614 тис. Гкал-г, теплофікаційна потужність всіх об'єктів - 8,48 тис. Гкал-г.
"Київгаз" обслуговує розподільні газові мережі, розташовані на території столиці. Підприємство надає послуги з транспортування та постачання природного газу, а також з газифікації різних об'єктів.
"Газ України", зокрема, поставляє підприємствам теплоенергетики імпортний природний газ із ресурсів НАК "Нафтогаз України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас