Європейські фондові індекси змінювалися різноспрямовано у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові індекси змінювалися різноспрямовано у вівторок

Фондовий ринок
77
Європейські фондові індекси продемонстрували у вівторок різноспрямовану динаміку руху, повідомляє агентство Bloomberg.
Зниження індексів досягло в середньому 0,2-0,7%. У той же час британський індекс FTSE виріс на 6,82 пункту, або 0,16%, - до 4255,98 пункту.
Підтримку ринку надало те, що інвестори почали вкладати гроші в акції компаній, чий прибуток менше за інших залежить від темпів економічного зростання.
Котирування акцій Veolia Environnement SA, що надає комунальні послуги, підскочили на 6,1%. Вартість акцій Anheuser-Busch InBev NV збільшилася на 2,7%, Imperial Tobacco, другого за величиною в Європі виробника сигарет, - на 1,1%.
Папери Finmeccanica Sp подорожчали на 2,4%, після того як аналітики Goldman Sachs Group Inc. рекомендували купувати акції найбільшого військового підрядника Італії.
Ціна акцій BAE Systems Plc, провідного оборонного підрядника Європи, збільшилася на 3,7% на очікуваннях, що акції оборонних компаній будуть користуватися попитом у найближчі два роки через сильний прогноз прибутку за цей період. Експерти Goldman рекомендували купувати акції BAE Systems.
"З огляду на нестабільність ринку, акції компаній, які краще інших захищені від негативного впливу економічного спаду, користуються більшою популярністю, - відзначив аналітик KBL Richelieu Gestion Бенуа де Бросси. - Управляючі фондами перерозподіляють свої вкладення і вкладають кошти в компанії захисного сектора".
Папери Freenet AG подорожчали на 29% після повідомлення про те, що головний виконавчий директор Екхард Спорр покине свій пост у наступному місяці. Е.Спорр і головний фінансовий директор компанії Алекс Кригер обвинувачуються в інсайдерських угодах і постануть перед судом Гамбургу в січні.
У той же час негативний вплив на ринок зробили негативні статистичні даний зі США. Відповідно до повідомлення міністерства торгівлі США, продажі новобудов у країні в листопаді впали до мінімуму за 17 років. Обсяг реалізованих новобудов склав 407 тис. будинків у річному вирахуванні, що на 2,9% нижче показника попереднього місяця.
Середня вартість житла в США в листопаді впала на 13,2% у порівнянні з тим же періодом минулого року, що стало максимальним зниженням з початку відстеження цих даних в 1968 році. Середня ціна будинку склала $181,3 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас