Ющенко вважає, що парламент повинен знайти компроміс відносно прийняття держбюджету-2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає, що парламент повинен знайти компроміс відносно прийняття держбюджету-2009

Казна та Політика
405
Президент України Віктор Ющенко вважає, що парламент повинен знайти компроміс щодо прийняття державного бюджету на 2009 рік. Таке переконання глава держави висловив сьогодні під час підсумкової зустрічі з послами країн "Великої сімки".
У той же час він відмітив, що проект бюджету на наступний рік, що уряд пропонує прийняти, "викликає велику стурбованість щодо його параметрів, якості, збалансованості".
"Я абсолютно переконаний, що бюджет 2009 року може бути збалансованим та ефективним тільки за однієї умови, - коли відбудеться економічна, соціальна, фіскальна реформи, які збалансують витрати і доходи національного бюджету", - сказав Президент, відмітивши при цьому, що зараз основні макроекономічні прогнози на наступний рік песимістичніші, ніж передбачені в проекті держбюджету-2009. За словами В.Ющенка, голови обласних рад, мери міст і представники інших інститутів влади "висловлюють трохи інші побажання щодо його параметрів".
Президент відзначив, що саме тому в парламенті необхідно почати дискусію щодо внесення змін у проект даного документа.
"І моя ціль - знайти консолідацію всіх політичних сил у парламенті для прийняття бюджету", - відмітив В.Ющенко, пояснивши, що коаліція, створена в парламенті, не зможе сама прийняти його. "Тому необхідно шукати компроміс у більш широкому колі політичних сил у парламенті і щодо бюджету, і щодо соціально-економічних законів", - підкреслив глава держави.
Як повідомлялося, 23 грудня Кабінет Міністрів передав у Верховну Раду і представив проект державного бюджету на 2009 рік. У той же день фракція Партії регіонів заявила, що не підтримує урядовий проект бюджету на 2009 рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас