Уряд Японії затвердив рекордний для країни бюджет на 2009 р. в розмірі близько 1 трлн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Японії затвердив рекордний для країни бюджет на 2009 р. в розмірі близько 1 трлн дол.

Казна та Політика
645
Уряд Японії затвердив сьогодні рекордний за розмірами проект держбюджету на 2009 фінансовий рік, у якому передбачаються масовані заходи щодо боротьби з наростаючою кризою при скороченні витрат на оборону і допомогу закордонним країнам. У січні він буде представлений у парламент і, без сумніву, буде прийнятий більшістю голосів депутатів від правлячої коаліції, передає ІТАР-ТАРС.
Видаткова частина документа збільшується на 6,6%, у порівнянні з держбюджетом на поточний фінансовий рік, і досягає небаченої в історії країни суми 88,548 трлн ієн - більше 970 млрд дол. На тлі кризи, що розпалюється в країні, уряд вирішив тимчасово відмовитися від колишнього курсу на зменшення витрат і скорочення бюджетного дефіциту, направивши екстрені асигнування на стимулювання економіки та зайнятості, зміцнення пенсійної системи.
Зокрема, на 60% збільшуються суми, виділені на боротьбу з безробіттям. Проект також передбачає створення небачених за розміром резервів на 1,35 трлн ієн на непередбачені витрати у зв'язку із кризою. На покриття дефіциту держбюджету будуть випущені державні облігації на суму 33,3 трлн ієн - близько 366 млрд дол.
На тлі розширення таких витрат уряд вирішив скоротити витрати на оборону на 0,1% і звести їх до найнижчого рівня за останні 14 років. Зменшення досягнуте за рахунок падіння цін на нафту та економії при закупівлі нових озброєнь.
Зокрема, відкладається придбання бойових літаків нового покоління, замість них модернізуються нинішні F-15. На 4% скорочуються також витрати на допомогу закордонним країнам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас