АМКУ порушив справу за фактом зростання цін на нафтопродукти з середини грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу за фактом зростання цін на нафтопродукти з середини грудня

Енергетика
571
Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу за фактом зростання цін на світлі нафтопродукти, що почалося із середини грудня 2008 року, повідомила прес-служба комітету у вівторок.
"Починаючи із середини грудня поточного року спостерігається підвищення окремими нафтотрейдерами цін на бензини і дизельне паливо. За наявною у комітету інформацією, в Україні ціни підвищилися в середньому на 5-7%, тоді як світові ціни на нафту неухильно знижуються", - відзначають у прес-службі АМКУ.
У той же час, у комітеті не уточнюють компанії, що необґрунтовано підвищили ціни на паливо.
Розслідування торкнеться як загальнодержавного, так і регіонального ринку нафтопродуктів.
"Антимонопольний комітет проведе розслідування та встановить істину в цій справі (...). Якщо хтось вирішив програтися із суспільством "під шумок" нестабільної фінансово-економічної ситуації, його відповідальність буде необоротною", - цитується в прес-релізі в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.
Як повідомлялося з посиланням на дані консалтингової компанії UPECO, ціни на всі види палива в роздрібному сегменті українського ринку за період з 16 по 23 грудня підвищилися на 26-28 коп. на літрі.
Ціна бензину марки А-76/80 за цей період підвищилася на 6,3% (на 26 коп.) - до 4,38 грн/л, бензину А-92 - на 6,3% (на 28 коп.), до 4,71 грн/л, бензину А-95 - на 6% (на 28 коп.), до 4,91 грн/л, дизельного палива - на 5,2% (на 27 коп.), до 5,40 грн/л.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас