Український фондовий ринок - технічне зростання обсягів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фондовий ринок - технічне зростання обсягів

Валюта
262
Український фондовий ринок у вівторок показав негативну динаміку - індекс ПФТС знизився на 0,28%.
Таким чином, негативний тренд на фондовому ринку, що почався ще в понеділок де-факто, сьогодні знайшов офіційне вираження.
Обсяг торгів на ПФТС залишається високим і досить важко визначити кількість технічних угод. Велика кількість транзакцій проходить по великих лотах, розмір яких є нетиповим для українського фондового ринку.
Це свідчить або про технічні угоди (що більш ніж імовірно, наприклад, у випадку операцій зі Славутським солодовим заводом, Запорізьким абразивним комбінатом), або про продажі великих обсягів. Однак останній варіант припускає зростання попиту на акції українських емітентів. Під час відсутності попиту єдиним логічним поясненням зростання торгів є підготовка до закриття року.
На валютному ринку гривня сьогодні продовжила відновлення. Проте, темпи зростання національної валюти сповільнилися. НБУ сьогодні вийшов на ринок з інтервенціями на продаж долара по 8 грн. - даний рівень до кінця сесії і став рівноважним курсом національної валюти. НБУ, на відміну від п'ятниці і понеділка, сьогодні швидше за все не вдалося купити долар.
Більше того, ми не виключаємо, що регулятору довелося продавати долар для стабілізації валютного курсу. Ми вважаємо раціональним подальший тиск регулятора на валютний курс з метою досягнення рівня 7,5 грн. за долар, що, виходячи з поточної економічної ситуації і структури валютних резервів, НБУ цілком міг би захищати.
Олег Неплях
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас