Індекси США знизилися на погіршенні прогнозів прибутків, ф'ючерси рухаються різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США знизилися на погіршенні прогнозів прибутків, ф'ючерси рухаються різноспрямовано

Фондовий ринок
89
Фондові індекси в США за підсумками торгів у понеділок знизилися на погіршенні прогнозів корпоративних прибутків, що нівелювало очікування успіху урядових заходів щодо відновлення економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів у вівторок демонструють різноспрямовані зміни: березневий контракт на Dow Jones подешевів на 8:18 МСК на 0,09%, а на Standard & Poor's 500, навпроти, подорожчав на 0,13%.
Вартість акцій Monsanto Co. опустилася на 7,5% - до мінімуму за місяць. Експерти Goldman Sachs Group Inc. заявили, що рецесія негативно позначиться на прибутку одного зі світових лідерів з виробництва зерна і погіршили рекомендацію до "нейтрально" з "купувати".
Папери Walgreen Co. подешевіли на 4,2%. Чистий прибуток другої за величиною в США мережі аптек за підсумками фінансового кварталу, що закінчився 30 листопада, знизилася на 10% - до $408 млн, або $0,41 на акцію. Аналітики очікували в середньому $0,46 на акцію.
"Попит продовжує залишатися слабким. Споживачі не сумніваються в необхідності скорочення витрат доти, поки не побачать ознак стабілізації економіки", - відзначає управляючий інвестиціями PNC Wealth Management Джеймс Даніган.
Котирування акцій страховика MetLife упали на 12% - максимальну величину за три тижні. Аналітики думають, що число об'єктів нежилої нерухомості в США, що перебуває під загрозою дефолта, може потроїтися при падінні доходу від оренди всього на 5%. На частку комерційної іпотеки доводиться близько 12% інвестиційних активів MetLife.
Ціна паперів General Motors Corp. звалилася на 22%. Аналітики Credit Suisse Group заявили, що акціонери автомобільної компанії "можуть бути знищені" реструктуризацією, необхідної для одержання допомоги з боку уряду країни. Крім того, другий за величиною світовий виробник автомобілів Toyota Motors Corp. прогнозує перший річний збиток від основної діяльності за 71 рік через різке зниження попиту на автомобілі в умовах рецесії.
У той же час на 0,6% подорожчали акції AIG. Страхова компанія продасть Hartford Steam Bolier за $742 млн Munich Re. AIG придбала HSB, найбільшого страховика промислового обладнання в Північній Америці, в 2000 році за $1,2 млрд.
Індикатор волатильності ринків Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX), що оцінює очікувані коливання на ринку акцій, у понеділок знизився на 0,8% - до 44,56 пункту. Таким чином, падіння триває вже п'ять торговельних сесій поспіль, чого не відбувалося з липня.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів 22 грудня знизився на 59,34 пункту (0,69%) - до 8519,77 пункту.
Standard & Poor's 500 за день опустився на 16,25 пункту (1,83%), склавши 871,63 пункту. Підвищення котирувань було зафіксовано всього у 87 акцій, що входять у розрахунок індексу.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 31,97 пункту (2,04%) - до 1532,35 пункту.
Активність торгів з наближенням свят починає зменшуватися. Обсяг угод на всіх американських біржах 22 грудня склав близько 8,9 млрд акцій, що на 15% менше середньоденного показника за останні три місяці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас