Ющенко називає безвідповідальним проект бюджету на 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко називає безвідповідальним проект бюджету на 2009 р.

Казна та Політика
1227
Президент України Віктор Ющенко називає безвідповідальним підготовлений урядом проект бюджету на 2009 рік. Про це він повідомив, виступаючи на нараді з керівниками обласних державних адміністрацій і представниками місцевого самоврядування.
Президент розкритикував запропонований урядом проект бюджету-2009. "Це трагедія, це найбільш безвідповідальний документ", - сказав В.Ющенко. При цьому він відзначив, що уряд несе пряму відповідальність за підготовлений ним проект бюджету.
Президент закликав докорінно змінити бюджетну політику. На його думку, уряд повинен запропонувати збалансовану бюджетну політику, а проект держбюджету-2009 повинен бути реальним.
В.Ющенко також розкритикував макроекономічні показники, заявлені урядом лише 17 грудня. Він відзначив, що такі показники можуть стати колосальною проблемою для державного бюджету на 2009 рік. В.Ющенко також заявив, що найбільший удар у результаті запропонованої урядом бюджетної політики може бути завданий саме по регіонах. "Найбільший удар за темпами і глибиною буде завданий по місцевих бюджетах", - сказав Президент.
Він додав, що у випадку схвалення такого варіанта бюджету, що запропонував уряд, під велику загрозу будуть поставлені міжбюджетні відносини. Як повідомлялося, 22 грудня Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні затвердив проект державного бюджету України на 2009 рік. За інформацією на 22 грудня, уряд планував на 2009 р. зростання ВВП на рівні 0,4%, інфляцію - 9,5%. Документ розраховувався, виходячи з курсу 7-7,5 грн./дол. За інформацією глави уряду Юлії Тимошенко, проект державного бюджету на 2009 рік Кабмін підготував з дефіцитом більше 2% ВВП. Проект держбюджету-2009 Кабмін планував подати у Верховну Раду 23 грудня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас