Мінекономіки вважає за необхідне до 2012 року збільшити обсяг вітчизняних товарів на внутрішньому роздрібному ринку до 75% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки вважає за необхідне до 2012 року збільшити обсяг вітчизняних товарів на внутрішньому роздрібному ринку до 75%

Казна та Політика
591
Міністерство економіки України вважає за необхідне до 2012 року збільшити обсяг вітчизняних споживчих товарів на внутрішньому роздрібному ринку до 73-75%.
Такі цифри містяться в розробленому і запропонованому для обговорення фахівцями проекті цільової економічної програма розвитку внутрішнього ринку України на період до 2012 року. Метою Програми є підвищення ефективності функціонування внутрішнього ринку, збільшення частини конкурентноздатної вітчизняної продукції на ньому, удосконалення механізму його регулювання в умовах інтеграції до світового ринку.
Зокрема, відповідно до Програми, планується вжити заходів для розвитку внутрішніх ринків товарів кінцевого споживання за рахунок вітчизняної продукції з високими якісними характеристиками: продовольчих товарів, зокрема м'яса, виготовленого за технологіями без застосування антибіотиків і гормонів росту, а також інших продуктів харчування зроблених без застосування генетично модифікованих організмів.
Для цього планується створити розвинену інфраструктуру іспитових лабораторій з визначення ГМО в харчових продуктах.
Планується також розвивати виробництво одягу та взуття, фармацевтичної продукції, побутової хімії, парфюмерно-косметичних товарів, нафтопродуктів, меблів, будівельних матеріалів, побутової, комп'ютерної та обчислювальної техніки. Крім того, планується зниження з 25 до 20 % ставки податку на прибуток підприємств, кошти якого будуть інвестуватися в придбання основних фондів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас