Путін: Епоха дешевого газу закінчується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Епоха дешевого газу закінчується

Енергетика
2252
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що різке зростання витрат на розвиток газової галузі неминуче приведе до значного підвищення світових цін на газ.
"Змінюється географія видобутку природного газу: діючі газові родовища поступово виснажуються, а перспективні газові ресурси залягають переважно вдалині від провідних центрів споживання. Таким чином, витрати на розвідку, видобуток і транспортування газу неминуче підвищуються", - сказав В.Путін на сьомій міністерській зустрічі форуму країн-експортерів газу у вівторок у Москві.
"Можу сказати, що інвестиції Росії на освоєння таких регіонів як півострів Ямал, шельф Північних морів і створення газотранспортної інфраструктури обчислюються десятками мільярдів доларів. Все це означає, що різко ростуть витрати, необхідні для розвитку галузі. Це означає, що, незважаючи на відому кризу світових фінансів, у світовій економіці, на зниження цін на енергоносії, все-таки епоха дешевих енергоносіїв, у тому числі дешевого газу, закінчується", - резюмував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас